2000e elektrische bestelwagen voor bpost

2000e elektrische bestelwagen voor bpost

In één jaar tijd verdubbelt bpost zijn vloot van milieuvriendelijke voertuigen.

Het aantal elektrische bestelwagens in het wagenpark van bpost blijft groeien. Vandaag ronden we de symbolische kaap van 2000 elektrische bestelwagens, net een jaar nadat we de duizendste elektrische bestelwagen in dienst namen. Dit onderstreept het engagement van het bedrijf om post en pakjes tegen 2030 in heel België CO2-vrij te bezorgen. bpostgroup verbindt zich ertoe om de uitstoot verder te doen dalen om tegen 2040 netto-nul te bereiken en de e-commerce toeleveringsketen koolstofvrij te maken. bpost wil een referentie zijn in sociale en ecologische duurzaamheid op alle markten waar de onderneming actief is.

De teller van bpost staat inmiddels op niet minder dan 2000 elektrische bestelwagens. Ons wagenpark kleurt vandaag met 7769 voertuigen (fietsen en elektrische bestelwagens) behoorlijk groen. Nog maar een jaar geleden, in juni 2023, vierde bpost zijn duizendste elektrische bestelwagen. Deze snelle vooruitgang weerspiegelt onze voortdurende inzet om ons wagenpark te moderniseren en groener te maken.  

bpost gaat verder op dit elan. Tegen eind 2024 komen er meer dan 500 elektrische bestelwagens en een elektrische vrachtwagen bij.  

Opmerking: bpost won de "Zero-Emission Van Trophy" 2023 voor de grootste afnemer van elektrische bestelwagens. De eerste e-van dateert al van 2014 en in juni 2018 konden de eerste bestelwagens op een site van bpost (Bergen) worden opgeladen.  

Enkele kerncijfers

  • 15 Ecozones en 84 postcodes waarin bpost de brieven en pakjes uitstootvrij bezorgt, dankzij een vloot van
    • 10.754 bestelwagens, waarvan 2000 e-vans
    • meer dan 5000 fietsen, voornamelijk in stedelijke gebieden, waarvan zo'n 2500 elektrische fietsen (500 met eTrailer).
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel