22,5 ton goederen op weg naar Turkije dankzij bpost

22,5 ton goederen op weg naar Turkije dankzij bpost

Vandaag, vrijdag 3 maart, in de vroege namiddag , vertrokken twee bpost-vrachtwagens naar Istanbul. De opleggers met daarin 22,5 ton aan voedsel, verzorgingsproducten en dekens, bevatten een deel van de giften die bpost heeft ontvangen in het kader van zijn humanitaire actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Zodra de vrachtwagens in Turkije toekomen, neemt Ptt As, de Turkse postoperator, het over.

De verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië hebben een enorme schade veroorzaakt. Elke dag zijn mensen bang voor een nieuwe tragedie. Velen onder hen zijn alles kwijt, inclusief dierbaren. Ze proberen te overleven in vreselijke omstandigheden. bpost een actie opgezet om de slachtoffers te helpen.

De Belgische burgers werden gevraagd hulpgoederen binnen te brengen in de Postkantoren in heel het land. Duizenden mensen droegen al snel hun steentje bij aan de solidariteitsactie die op 21 februari van start ging en brachten hun giften naar een Postkantoor in hun buurt. Daarnaast schonk Colruyt voedsel en hygiëne- en verzorgingsproducten. Dankzij deze vrijgevigheid konden vandaag al 2 volle vrachtwagens vertrekken richting Turkije.

 

Enkele cijfers: ​ ​

  • 22,5 ton voedsel en basisbenodigdheden zijn al onderweg naar Turkije (66 pallets)
  • 2 vrachtwagens en 2 chauffeurs zijn op 3 maart 2023 vertrokken in nauwe samenwerking met een externe transporteur
  • 5600 kilometer heen en terug
  • Honderden mails en telefonische oproepen van burgers die bpost willen helpen
  • 657 Postkantoren over het hele land die tot 31 maart instaan voor de inzameling van giften
Jos Donvil, CEO Belgium: “De slachtoffers van de aardbevingen in Turkije hebben dringend voedsel nodig. Men heeft mij verteld dat solidariteit in het DNA van bpost zit: dat kan ik alleen maar beamen. Bij deze solidariteitsactie wordt onze logistieke expertise gecombineerd met de hechte steun van de burgers. Tot nu hebben we al een vele tonnen giften verzameld, dat is fantastisch! De inzet van Belgische particulieren en bedrijven is ontroerend. Mensen leven echt heel erg mee. Het vertrek van de eerste twee vrachtwagens, vol goederen die we op een paar dagen tijd hebben ingezameld, toont aan dat solidariteit tot grootse dingen kan leiden. ”

En de actie is nog niet afgelopen! ​ bpost verzamelt dus essentiële goederen in de 657 Postkantoren over heel het land en vervoert ze vervolgens naar Istanbul. Het Turkse postbedrijf, Ptt As, neemt het daar van bpost over en zet de nodige mensen en middelen in om ervoor te zorgen dat de giften terechtkomen waar ze het meest nodig zijn. Giften kunnen nog tot 31 maart 2023 in elk van de 657 postkantoren gedoneerd worden. ​ De lijst van aanvaarde producten en verdere informatie vindt u hier: https://www.bpost.be/nl/elke-geste-telt

Financiële hulp

Om evidente veiligheidsredenen kan bpost geen hulp bieden in Syrië. Het bedrijf nodigt degenen die dat wensen echter uit om een financiële gift te doen via het consortium 1212.

 

Veerle Van Mierlo Spokesperson, bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel