Aandacht voor kuuroord stad Spa met speciale postzegeluitgifte

Aandacht voor kuuroord stad Spa met speciale postzegeluitgifte

Spa, een kleine stad in de Ardennen met gelijknamige gerenommeerde thermen, is net als tien andere Europese kuuroorden sinds 2021 officieel erkend als UNESCO-Werelderfgoed. Met trots zet bpost deze historische plaats in de kijker met een speciaal postzegelblaadje.

Vijf postzegels tonen de fascinerende geschiedenis van Spa. Le Pavillon des Petits Jeux, balneotherapie, de Géronstère bron, de Oude Thermen en de Villa San Antonio zijn de afbeeldingen op het postzegelblaadje die de 18de -eeuwse hoogdagen van deze thermenstad illustreren. De weergave is zwart-wit om het historische aspect te beklemtonen, terwijl een beperkt kleurgebruik de link legt tussen vroeger en nu.

Vanaf de 16de eeuw wist deze stad zich te onderscheiden door als eerste kuuroord bronwater te bottelen en te exporteren. Spa verwierf zo’n naamsbekendheid dat het in de Engelse taal een soortnaam is voor kuuroord. De miraculeuze levergenezing van tsaar Peter De Grote, na een bezoek aan de thermen, versterkte eveneens de reputatie van Spa bij de adel van de 18de eeuw. Spa was toen de place to be voor de rijke bourgeoisie. Zo verbleef Koningin Marie-Henriette, echtgenote van Leopold II, enkele jaren in deze stad.

Vanaf 23 januari zijn de Spa-postzegelblaadjes met vijf postzegels in gelimiteerde oplage verkrijgbaar voor € 12,65 in de postkantoren ​ in en rond Spa, alsook in de eShop en de filaboetieks te Brussel en Mechelen.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel