Aangepaste tarieven voor postzegels vanaf 2021

Aangepaste tarieven voor postzegels vanaf 2021

Klanten betalen het vaakst het goedkoopste tarief voor postzegels

Nieuwe tarieven voor postzegels vanaf 1 januari 2021

bpost past vanaf 1 januari 2021 de tarieven voor postzegels aan, voor zendingen binnen België is er een onderscheid tussen Non Prior en Prior tarief:

  • Non Prior postzegel (steeds uitreiking binnen de 3 werkdagen):

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 1,07€ (per 10) | 1,10€ (per stuk)

  • Prior postzegel (steeds uitreiking de volgende werkdag):

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 1, 57€ (per 10) | 1,60€ (per stuk)

Het tarief voor een genormaliseerde zending binnen Europa zal 1,85€ bij een minimum aankoop van 5 zegels bedragen en 1,91€ indien de postzegels per stuk worden gekocht.

Voor zendingen buiten Europa zal het internationaal tarief vanaf 5 postzegels 2,07€ en per stuk 2,13€ bedragen.

Vandaag kiezen meer dan 80% van de klanten voor een non-prior postzegel als het over het versturen van hun zendingen gaat. 95% van de klanten kopen een postzegelvel en kiezen zo voor het goedkoopste tarief.

Klanten kunnen de prijs zelf berekenen via www.bpost.be/tarieven.

We communiceren steeds meer digitaal

Steeds meer communiceren we via digitale kanalen of maken we gebruik van online oplossingen voor het opvolgen van administratie en facturatie. Reden waarom op vijf jaar tijd, het volume klassieke briefwisseling daalde met 25%. In 2019 bedroeg de daling zelfs 7,9%.

De aanpassing van de postzegeltarieven vangt [vangen] deels de stijging van de kosten per bedeelde brief op, veroorzaakt door deze sterke daling van de briefwisseling evenals het feit dat een groot deel van onze kosten vast zijn, en garandeert elke burger een kwaliteitsvolle universele postdienst zonder subsidie van de Belgische staat.

In lijn met de voorbije jaren, zal de tariefverhoging voor alle binnenlandse producten post voor 2021 gemiddeld ongeveer 6% bedragen.

De gemiddelde impact op het maandelijks huishoudelijk budget blijft met een stijging van 0,2€ zeer beperkt. De Belgische postzegelprijzen bevinden zich rond de Europese mediaan. 

 

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel