Active Ants en Nedcargo tekenen strategische Benelux samenwerking

Active Ants en Nedcargo tekenen strategische Benelux samenwerking

De twee van oorsprong Nederlandse bedrijven Active Ants (dochterbedrijf van bpost group) en Nedcargo starten in Willebroek een samenwerking om gezamenlijk een e-commerce oplossing in de Benelux aan te bieden voor de Food & Beverage markt waarin Nedcargo sterk is.

Active Ants opent in juli 2021 een vestiging in Willebroek in hetzelfde pand als Nedcargo. Om de groei van de Belgische e-commerce markt te ondersteunen, zal ze daar een nieuw geavanceerd robotgestuurd e-commerce systeem installeren. De twee bedrijven ontdekten bij de kennismaking mogelijkheden tot samenwerking. “Nedcargo is sterk in levensmiddelen en sterke drank, een branche waarin wij nog bijna niet actief zijn, maar die wel veel e-commerce behoeften kent” aldus Jeroen Dekker, één van de oprichters van Active Ants.

Jurgen Mook, COO Nedcargo, en Jeroen Dekker, oprichter Active Ants
Jurgen Mook, COO Nedcargo, en Jeroen Dekker, oprichter Active Ants

Nedcargo als distributeur van levensmiddelen en sterke dranken bevoorraadt nu vanuit Willebroek alle grote supermarktketen in de Benelux alsmede de groothandel en speciaal zaken en horeca.

Wat mist is de e-commerce tak. “Onze klanten gebruiken nu vaak resellers voor het e-commerce kanaal. Via Active Ants kunnen we nu direct een e-commerce kanaal aanbieden.” legt Jurgen Mook, COO van Nedcargo, uit.

Als 3pl richt Active Ants zich vooral op snelgroeiende webshop ondernemingen die hun volledige voorraad neerleggen bij Active Ants en waarvoor zij de pick en pack en verzending verzorgen. bpost group zag vorig jaar de e-commerce markt enorm groeien en zag mogelijkheden om de unieke activiteiten van dochteronderneming Active Ants ook in België op te starten. Reeds deze zomer worden de eerste vijf Belgische klanten verwelkomd. Door de samenwerking met Nedcargo hoopt Active Ants in Belgie nog sneller te kunnen groeien.

Roderick de la Houssaye, CEO/oprichter Nedcargo is blij dat hij naast een e-commerce oplossing in de Benelux ook via Active Ants een Europese e-commerce oplossing kan bieden. ‘Voor de alcoholische dranken hebben we buiten de Benelux nog een aantal obstakels omdat er in ieder land aparte accijns afspraken zijn. Wij kunnen ondertussen naast de Benelux ook al Frankrijk en Duitsland veraccijnst leveren. De komende maanden komen daar nog 4 landen bij. Ambitie is om heel Europa te kunnen doen.

Kathleen Van Beveren, CEO Parcels & Logistics Eurasia bpost group:bpost group doet meer dan pakjes uitreiken: het hele proces dat er aan voorafgaat – van opslag van producten, over verwerken en klaarmaken van bestellingen tot transport - nemen we voor onze rekening. Zowel retailers als e-tailers zijn op zoek naar een partner die dit hele logistieke proces voor zijn rekening neemt. De vraag naar een wereldwijde speler die een omni-commerce strategie mee waarmaakt, is groot. Ons aanbod speelt hierop in. Onder andere deze samenwerking met Nedcargo bevestigt dit.
Vlnr Gert Hellemans (directeur Active Ants Belgie), Roderick de la Houssaye (CEO Nedcargo), Jeroen Dekker (oprichter Active Ants) Jurgen Mook (COO Nedcargo)
Vlnr Gert Hellemans (directeur Active Ants Belgie), Roderick de la Houssaye (CEO Nedcargo), Jeroen Dekker (oprichter Active Ants) Jurgen Mook (COO Nedcargo)

Voor meer informatie:

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robotjes, accurater en efficiënter te laten zijn. Active Ants is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere spelers in Nederland met meer dan 250 klanten en ruim 5 miljoen orders per jaar. Sinds 2018 is Active Ants onderdeel van de bpost group.

Contactpersoon: Jeroen Dekker, Managing Partner
​Mail: jeroen@activeants.nl
​Tel: +31 30 227 10 00 

 

Nedcargo is de logistiek dienstverlener voor Voedsel en (Alcoholische) dranken in de Benelux. Missie van Nedcargo is een Wasteless Supply Chain: een duurzame, efficiënte en innovatieve logistieke dienstverlening bieden aan haar klanten. Naast de Retail, Horeca, Travel Retail levert Nedcargo nu ook een e-commerce oplossing. Nedcargo heeft acht locaties in de Benelux en ambities voor uitbreiding in Europa.

Contactpersoon: Roderick de la Houssaye
​Mail: r.delahoussaye@nedcargo.com
​Tel: +31 10 294 14 50

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel