Active Ants opent in Engeland haar 5e fulfilment center

Active Ants opent in Engeland haar 5e fulfilment center

Active Ants, dochteronderneming van de bpost group, opent in september 2022 haar 5e fullfilment center. De nieuwste vestiging staat in het Engelse Northampton en is eigendom van M&G Real Estate, de vastgoedbeleggingstak van M&G plc.

Beste fulfilment bedrijf van Europa

Na 2 succesvolle locaties in Nederland te hebben geëxploiteerd, heeft Active Ants zich de afgelopen jaren uitgebreid naar België en Duitsland. ‘’Active Ants wil het beste fulfilment bedrijf van Europa zijn’’, vertelt Co-founder en managing Partner Jeroen Dekker. ‘’We zijn verheugd dat we met onze komst naar het Verenigd Koninkrijk onze aanwezigheid in Europa verder zullen vergroten en geloven dat we ons in één van de meest opwindende online markten begeven. Met onze sterke focus op innovatie en automatisering bieden wij op maat gemaakte business 2 consumer (B2C) logistiek voor (MKB) webwinkels. Wij zijn ervan overtuigd dat onze klanten hiermee een superieure waarde zullen creëren.’’

Over Active Ants

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robots, accurater en efficiënter te laten zijn. Active Ants is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere spelers in Nederland met meer dan 250 klanten en ruim 5 miljoen orders per jaar.

Waarom Northampton als vestigingsplaats?

Northampton ligt in het hart van Engeland. The Brackmills Industrial Estate is het centrum van e-commerce logistiek in het Verenigd Koninkrijk. Jeroen: "Deze combinatie maakt het de perfecte locatie voor onze e-fulfilment activiteiten. We zullen dicht bij onze klanten zitten en hebben goede connecties met last-mile distributeurs."

"In onze zoektocht naar de juiste locatie en het juiste gebouw was het voor ons belangrijk om een gebouw te vinden dat aansluit bij onze missie en waarden. De ‘uitmuntende’ BREEAM-certificering van het Brackmills Estate betekent dat het gebouw op het hoogste milieuniveau presteert, wat perfect past bij onze duurzame - en sterk geautomatiseerde manier van werken. Active Ants verplicht zich tot duurzame relaties met al haar stakeholders: klanten, medewerkers en de gemeenschap."

Michael Wood, Portfolio Director bij M&G Real Estate, zegt hierover: "Met dit project komt M&G haar belofte na om ESG-geleide projecten van hoge kwaliteit aan te bieden die voldoen aan de hoge eisen van moderne gebruikers, en we zijn verheugd dat we met deze belangrijke voorverhuur een innovatieve internationale exploitant mogen verwelkomen."

Efficiënte samenwerking tussen mens en robot

"Opslag, orderpicking, verpakken en sorteren zijn ook in dit gloednieuwe fulfilment center volledig geautomatiseerd", vult Jeroen aan. "Voor het order-picken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De ontvangst van goederen en de retourstroom blijven handmatige processen. Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De opzet is uniek in de wereld."

Warehouse met AutoStore

De basis van ons warehouse is de Autostore, een uniek systeem waar goederen heel compact zijn opgeslagen in bakken. Bovenop de AutoStore ligt een raamwerk van rails, waar robots op rijden. Door middel van intelligente software weet een robotje precies welke bak hij naar de medewerkers aan de pickingstations moet brengen. Autonomous Mobile Robots (AMR’s) brengen lege dozen naar de medewerker die deze vult met goederen die door de opslagrobots zijn aangeleverd. Dankzij de innovatieve AutoStore oplossing nemen we, vergeleken met een traditioneel warehouse, 6x minder ruimte in.

Dit good-to-man systeem heeft een zeer lage footprint. Het systeem slaat tot zes keer meer voorraad op per vierkante meter, en de robots hergebruiken hun eigen energie waardoor het elektrisch verbruik minimaal is.

Draagrobots

De draagrobots rijden vervolgens naar verschillende inpakmachines die de ideale maat dozen selecteren en op maat sluiten - wegen en voorzien van een verzendlabel, zodat er geen opvulmateriaal nodig is. Active Ants transporteert hierdoor gemiddeld 40% minder lucht naar de klant. Zo kunnen we ook meer pakjes transporteren in de vrachtwagen en beperken we onze CO2 uitstoot nog verder. Als gevuld, gesloten en bedrukt, pakken de draagrobots de pakjes weer op en sorteren ze naar de respectievelijke vervoerders.

Op maat geprinte doos

Ook in Northampton wordt gebruik gemaakt van de speciaal voor Active Ants ontwikkelde dozensluitmachine met ingebouwde printer. Jeroen: "Hierdoor kan iedere verzender zijn eigen maatwerk geprinte doos krijgen. Door deze unieke functionaliteit stellen we grote, maar nu ook kleinere webwinkels in staat om een maatwerk verpakking te voeren. Het op voorraad houden van voorbedrukte dozen is niet meer nodig. Dit scheelt onze klant kosten en zorgt ook weer voor een lagere footprint."

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Koene van de afdeling Marketing & Communicatie van Active Ants via marketing@activeants.com of telefoonnummer +31 (0)30-2271000 (tijdens werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Website: www.activeants.com

Social Media:

LinkedIn Nederland
LinkedIn Belgium BV
LinkedIn Deutschland
LinkedIn UK
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel