Al meer dan 40% van de bpost-branded voertuigen zijn milieuvriendelijk

Al meer dan 40% van de bpost-branded voertuigen zijn milieuvriendelijk

bpost blijft zijn wagenpark vergroenen door alternatieve en duurzame voertuigen aan te kopen. Dat maakt deel uit van de ambitie van het bedrijf. bpostgroup stelt alles in het werk om tegen 2030 de C02-uitstoot met 55% te verminderen ten opzichte van 2019; in België streeft het bedrijf naar een 'last mile'-levering zonder ook maar enige CO2-uitstoot.

bpost plant dit doel bereiken via een aantal concrete maatregelen :

 • In de eerste plaats wordt het wagenpark geleidelijk aan vernieuwd, met elektrische en milieuvriendelijke voertuigen.  In 2022 kocht bpost: 
  • 46 nieuwe LNG-vrachtwagens;
  • meer dan 500 nieuwe elektrische bestelwagens ;  
  • 275 nieuwe elektrische cargofietsen, in combinatie met elektrische fietsen.
 • Daarnaast verhoogt bpost het aantal afhaalpunten in heel België. In 2022 werden 300 nieuwe afhaalpunten, waaronder 200 pakjesautomaten, toegevoegd aan de lijst van de bestaande punten. In totaal telt bpost nu 2.800 afhaalpunten (postkantoren, postpunten, pakjespunten, pakjesautomaten …). Tegen 2030 zullen er in heel België ongeveer 4.000 afhaalpunten zijn, zodat iedereen zijn pakjes kan ontvangen of afgeven op een locatie dicht bij huis.  
 • Uitstootvrije leveringen in de steden: Tot nog toe heeft bpost, in nauwe samenwerking met de gemeentelijke overheden, 5 volwaardige Ecozones ontwikkeld in:  Bergen, Namen, Louvain-la-Neuve, Mechelen en Leuven. Bovendien bezorgt bpost in 1000 Brussel, Brugge en een deel van Antwerpen uitstootvrij brieven en pakjes, dankzij een groen wagenpark. 

2023 wordt nog groener!  

bpost blijft investeren in zijn groene wagenpark! Er komen in totaal zo’n 1.700 elektrische bestelwagens bij: 

 • 400 extra e-vans, waarvan de levering voorzien is in het eerste kwartaal van 2023 
 • nog eens 300 elektrische bestelwagens, die reeds zijn reeds besteld 
 • 950 bestelwagens die begin 2023 zullen worden besteld. 

Daarnaast komen er geleidelijk aan nog een tiental dubbeldekkers (Double Deck Trailers - DDT's), aan tegen de zomer van 2023. Sommige ervan zullen zelfs zijn uitgerust met zonnepanelen.  

Voor 2023 is ook de aankoop van een eerste elektrische vrachtwagen voorzien. 

Chris Vansnick,  Director Group Sustainability: “Duurzaam ondernemen, en meer bepaald duurzame stadslogistiek, maken integraal deel uit van de lange termijnvisie en -strategie van bpostgroup. bpost wil en kan de voortrekkersrol op het vlak van duurzame stadslogistiek in België waarmaken. We blijven daar sterk in investeren.” 
Story image

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel