bpost : resultaten tweede kwartaal 2016

 Kernfeiten tweede kwartaal 2016

  • De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 591,9 miljoen EUR, d.i. een daling met 1,0 %, ingevolge een veerkrachtige Domestic Mail, uitstekende volumes bij Domestic Parcels en een aanhoudende groei van International Parcels, tenietgedaan door een verwachte lagere vergoeding voor de DAEB. 
  • Veerkrachtige onderliggende volume-evolutie bij Domestic Mail van -3,8 % (-6,1 % voor 2Q15) ingevolge goede prestaties van de verschillende portfolio's.
  • Uitstekende volumes bij Domestic Parcels die een stijging kenden van 18,3 % (+12,6 % voor 2Q15), toe te schrijven aan een sterke groei van de e-commerce en een aanhoudende positieve trend bij C2C. Negatief prijs/mixeffect van -3,0 %, maar beter dan in het eerste kwartaal van 2016. 
  • International Parcels steeg met 1,8 miljoen EUR, gesteund door een positieve bijdrage van de overnamestrategie, maar beïnvloed door lagere volumes vanuit en naar China.
  • Additional Sources of Revenues aangestuurd door de goede prestatie van Solutions.
  • De kosten (exclusief uitzonderlijke kosten) daalden met 6,6 miljoen EUR en zijn in lijn, productiviteitsverbeteringen van 707 VTE's (gemiddelde onderliggende vermindering). 
  • EBITDA in lijn met vorig jaar (daling met 0,3 miljoen EUR), waardoor de verminderde vergoeding voor de DAEB volledig wordt opgevangen.
  • De BGAAP nettowinst van bpost NV daalde met 2,4 miljoen EUR en bedroeg 81,4 miljoen EUR.
Resultaten
Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel