bpost benoemt een CEO voor de Belgische activiteit en versterkt zijn Group Executive Committee met een Chief Strategy & Transformation Officer

bpost benoemt een CEO voor de Belgische activiteit en versterkt zijn Group Executive Committee met een Chief Strategy & Transformation Officer

De Raad van Bestuur van bpost group besliste vandaag over de benoeming van Jean Muls als CEO bpost Belgium en de uitbreiding van het Group Executive Committee (GEC) met Nicolas Baise als Chief Strategy & Transformation Officer.

Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het derde kwartaal, kondigde CEO Dirk Tirez aan dat de Belgische activiteiten van bpost in één business unit zullen worden ondergebracht, nl. bpost Belgium. Hij maakte tegelijkertijd de naam bekend van de CEO van deze nieuwe entiteit, Jean Muls. Daarnaast gaf hij ook aan dat er een nieuwe functie werd gecreëerd binnen het GEC, nl. deze van Chief Strategy & Transformation Officer. Ook daar werd een naam voor bekend gemaakt, zijnde Nicolas Baise. 

Beide heren zullen een belangrijke rol spelen in de transformatie van bpost als betrouwbare en toonaangevende postale en e-commerce logistieke groep in België en daarbuiten.  

Jean Muls benoemd tot CEO bpost Belgium 

Jean Muls heeft meer dan 30 jaar ervaring in de bedrijfswereld. Sinds 2015 was hij actief als Vice President Air Hubs Europe bij Federal Express Europe. Daarvoor leidde hij Swissport, AIB Vinçotte en Imtech België en was bij bij de laatste ondernemingen ook lid van de Raad van Bestuur. Hij bekleedde ook directiefuncties bij General Electric en Bombardier Inc. Nadat hij zijn carrière startte bij IMDC, een filiaal van GDF Suez, waar hij 6 jaar internationale ervaring opdeed in de marine en baggeractiviteit. Jean behaalde een diploma van Burgerlijk Ingenieur aan de ULB en een MBA aan INSEAD. Hij komt aan het hoofd van de nieuwe business unit en zal de transformatie in goede banen leiden. 

Story image

Nicolas Baise benoemd tot Chief Strategy & Transformation Officer 

Nicolas Baise studeerde als handelsingenieur en trad onmiddellijk in dienst bij Boston Consulting Group waar hij een snel carrièretraject volgde. In 2016 werd hij benoemd tot Managing Director en Partner. Bij Boston Consulting Group ontwikkelde Nicolas een diepgaande expertise in transport en logistiek en grootschalige transformatie, gecombineerd met een sterk engagement voor de ontwikkeling van mensen en sociaal engagement. Sinds 2019 is hij People Chair van BCG Brussels, verantwoordelijk voor de loopbaanontwikkeling van 100+ consultants en het definiëren van Nieuwe Manieren van Werken in post-COVID context. Nicolas maakt deel uit van de inaugurele groep van België's 40 under 40, een diverse gemeenschap van maatschappelijke leiders onder de 40 die samen nadenken over de uitdagingen van onze samenleving. Tussen 2012-2018 was hij stichtend panellid van de Friday Group, gesteund door de Koning Boudewijnstichting. Hij zal de strategie verder vormgeven en de transformatie en digitalisering van de onderneming aansturen om de ambities van bpost te realiseren. 

Story image
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel