bpost bereikt een akkoord met de uitgevers voor de  krantendistributie in Wallonië vanaf 1 juli 2024

bpost bereikt een akkoord met de uitgevers voor de krantendistributie in Wallonië vanaf 1 juli 2024

Persbericht
​​Brussel, 19/06/2024 - 08:15 am
​Voorwetenschap – Gereglementeerde informatie
bpostgroup.com

Er is een akkoord bereikt met de uitgevers van Franstalige kranten over de ​ krantendistributie in Wallonië vanaf 1 juli 2024, de datum waarop de persconcessie afloopt. Dankzij dit akkoord kan bpost de tewerkstelling garanderen van het personeel met een vast contract. Volgens dat akkoord zal bpost alle kranten in Wallonië blijven bezorgen tot eind 2025. Vanaf 2026 zullen de uitgevers mogelijk geleidelijk aan een alternatief uitwerken voor de distributie van hun kranten.

In het derde kwartaal van 2025 zal op vraag van de uitgevers een alternatieve distributie worden uitgetest in 4 distributiekantoren.

De uitgevers en bpost zullen midden 2025 opnieuw rond de tafel zitten om te bespreken of de eventuele overdracht van de krantenbezorging vanaf 2026 wordt bevestigd of dat de kranten alsnog langer aan bpost toevertrouwd blijven.

Het einde van de persconcessie in Vlaanderen: een overgang in verschillende fasen

Voor Vlaanderen voorziet het op 26 april ondertekende akkoord in een geleidelijke overgang van de krantenvolumes voornamelijk naar AMP, de dochteronderneming van bpostgroup, waardoor ongeveer 75% van de volumes die bpost momenteel verdeelt, binnen de groep blijft. Deze overgang start in het begin van het schooljaar (september/oktober) 2024 met een tiental testkantoren en wordt voortgezet in 2025 en 2026 voor de overdracht van de resterende volumes.

Voor de distributie van de tijdschriften zit bpost nog steeds in de contractfase met de klanten.

Financiële impact

Nu er meer duidelijkheid is op de krantendistributie in Wallonië en Vlaanderen, zal bpost de financiële impact ervan kunnen bepalen en binnenkort zijn financiële richtlijn voor 2024 publiceren.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel