bpost brengt beperkte oplage postzegels uit rond het thema “Samen zijn we sterker”

bpost brengt beperkte oplage postzegels uit rond het thema “Samen zijn we sterker”

bpost versterkt de verbondenheid tussen de Belgen nog verder en schenkt een deel van de opbrengst van de solidariteitszegels aan het Fonds Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting

Via een briefje of kaartje met warme boodschap en een mooie postzegel, blijven we in deze periode van beperkt contact verbonden met elkaar. Naar aanleiding van de COVID 19-crisis en onder het thema “Samen zijn we sterker”, brengt bpost vanaf vandaag een beperkte oplage postzegels uit. Om die boodschap van verbondenheid kracht bij te zetten staat bpost een deel van de opbrengst af aan de Koning Boudewijnstichting, en meer bepaald aan het Fonds Solidaire Zorg. Dat Fonds steunt projecten die woonzorgcentra en algemene en psychiatrische instellingen ten goede komen. 

De crisis heeft duidelijk aangetoond welke belangrijke maatschappelijke rol bpost speelt in de samenleving.  In lijn met zijn strategie “Connect 2026”, verbindt bpost, elke dag. Bpost verbindt niet enkel door recordvolumes brieven en pakjes rond te brengen, maar ook door er onder meer met de gratis kaartjes acties voor te zorgen dat we die samenhang tussen de Belgen in deze contactarme periode stimuleren. Met deze thematische postzegels bouwt bpost hierop verder. Ze zetten de dagelijkse inzet van ontelbare beroepen in de verf, blijvende strijd “allemaal samen” tegen het virus. “Samen geraken we door deze crisis en elke bijdrage heeft effect.’, dat is de boodschap van deze solidariteitszegels.

Bij de verkoop van een vel van deze Non Prior-zegels, schenkt bpost 30 cent aan het Fonds Solidaire Zorg van de Koning Boudewijnstichting. Dat fonds steunt initiatieven van ziekenhuizen en residentiële zorgvoorzieningen in het hele land. Die instellingen hebben een cruciale rol in de bestrijding van het virus en van de – vooral ook mentale – gevolgen op lange termijn. ​

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel