bpost en BNP Paribas Fortis bekrachtigen een nieuw commercieel partnership voor zeven jaar

bpost en BNP Paribas Fortis bekrachtigen een nieuw commercieel partnership voor zeven jaar

BNP Paribas Fortis wordt 100% aandeelhouder van bpost bank. Het kreeg daarvoor de goedkeuring van de betrokken toezichthouders en mededingingsautoriteit. De wijziging van het aandeelhouderschap verandert niets voor de klanten van bpost bank.

De toezichthouders (de Nationale Bank van België en de Europese Centrale Bank) gaven in december 2021 groen licht voor een nieuw samenwerkingsmodel tussen bpost en BNP Paribas Fortis. Vandaag werd de transactie afgerond en treedt de nieuwe overeenkomst in werking, waarbij BNP Paribas Fortis de 50% aandelen van bpost in bpost bank verwerft en aldus voor 100% aandeelhouder wordt van bpost bank. 

  • Een ​ nieuw exclusief commercieel partnership voor zeven jaar tussen bpost en BNP Paribas Fortis gaat van start, waarbij bpost financiële diensten en producten blijft aanbieden in zijn postkantorennetwerk.
  • In de context van dat nieuwe langdurige samenwerkingsmodel heeft bpost zijn aandeel van 50% in bpost bank aan BNP Paribas Fortis verkocht. De aankoopprijs werd berekend op basis van de volgens de IFRS-normen bepaalde intrinsieke waarde op het moment van de transactie.
  • Het nieuwe commerciële partnership tussen bpost en BNP Paribas Fortis loopt van 3 januari 2022 tot en met 31 december 2028.
  • Voor de klanten van bpost bank verandert er niets: zij kunnen onverminderd blijven rekenen op een uitstekende dienstverlening binnen de vertrouwde omgeving van het postkantoor. 
  • Zowel BNP Paribas Fortis als bpost vervullen een belangrijke maatschappelijke rol  in de Belgische samenleving en zetten in op duurzame relaties, dicht bij en op maat van de klant. 

Duurzaam partnership

Al in 1995 werd het succesvolle partnership rond de verstrekking van financiële diensten in een gezamenlijke joint venture afgesloten, oorspronkelijk onder de naam ’Bank van De Post’, vandaag bpost bank. bpost bank is ondertussen een gevestigde waarde in het Belgische bankenlandschap. De termijn van de vorige samenwerking liep af op 3 januari 2022.

Vandaag treedt een nieuw samenwerkingsmodel in werking tussen bpost en BNP Paribas Fortis, waarbij BNP Paribas Fortis voor 100% aandeelhouder is van bpost bank.

Dat nieuwe model bestendigt de duurzame commerciële relatie tussen BNP Paribas Fortis en bpost.

De klanten van bpost bank kunnen blijven rekenen op een uitstekende dienstverlening binnen de vertrouwde omgeving van het postkantoor. De verkooptransactie heeft geen impact op de arbeidsvoorwaarden van het personeel van bpost bank en bpost.

 

bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commercediensten te verlenen. Met respect voor mens en planeet creëren we duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen euro.

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis (www.bnpparibasfortis.com) biedt in België een totaalpakket van financiële diensten aan particulieren, zelfstandigen, beoefenaars van vrije beroepen, ondernemingen en publieke instellingen. Op het gebied van verzekeringen werkt BNP Paribas Fortis nauw samen, als verbonden agent, met AG Insurance, leader op de Belgische markt. De bank verstrekt internationaal ook maatoplossingen aan vermogende particulieren, grote ondernemingen en publieke en financiële organisaties. Daarbij maakt ze gebruik van de knowhow en het wereldwijde netwerk van BNP Paribas.

BNP Paribas

BNP Paribas (www.bnpparibas.com) is een vooraanstaande bank in Europa met een internationale uitstraling. Ze is aanwezig in 68 landen en heeft ruim 193.000 medewerkers, waarvan ongeveer 148.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie kernactiviteiten: Domestic Markets en International Financial Services (waarvan de retailbankingnetwerken en de financiële diensten ondergebracht zijn bij Retail Banking & Services) en Corporate & Institutional Banking, dat zich richt op bedrijfsklanten en institutionele klanten. De groep begeleidt al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo’s, grote bedrijven en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten door hun financierings-, beleggings-, spaar- en verzekeringsdiensten te bieden. De groep heeft vier thuismarkten in Europa (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de Europese nummer één in kredieten aan particulieren. BNP Paribas ontplooit zijn geïntegreerde model voor Retail Banking in het Middellandse Zeegebied, in Turkije en in Oost-Europa, en heeft een omvangrijk netwerk in het westen van de Verenigde Staten. In Corporate & Institutional Banking en International Financial Services is BNP Paribas toonaangevend in Europa, sterk vertegenwoordigd in Noord- en Zuid-Amerika, en profiteert het van solide en snelgroeiende activiteiten in Azië-Pacific.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel