bpost en de stad Brussel komen tot een overeenkomst voor de verkoop van het Muntcentrum gebouw

bpost en de stad Brussel komen tot een overeenkomst voor de verkoop van het Muntcentrum gebouw

bpost en de stad Brussel hebben vandaag een overeenkomst ondertekend tot verkoop van het kantoorgedeelte van het Muntcentrum, waarvan ze beiden eigenaar zijn, aan een consortium onder leiding van de investeringsfirma Whitewood. De overeenkomst heeft betrekking op het hele kantoorgebouw van zowel bpost als de stad Brussel alsook de bijhorende parkeerplaatsen. De verkoop heeft als gevolg dat de hoofdzetel van bpost vanaf 2021 verhuist naar de Multi Tower, de nieuwe naam voor de toekomstige vernieuwde Philipstoren op het De Brouckèreplein in Brussel.

bpost en de stad Brussel sloten begin 2018 een samenwerkingsakkoord af met als doel via een openbare marktbevraging een overnemer te vinden voor het Muntcentrum gebouw gelegen in centrum Brussel en waarvan ze samen het kantoorgedeelte betrekken. Na grondige selectie werd een consortium onder leiding van de investeringsfirma Whitewood weerhouden als koper.

Samen met de administratie van de stad Brussel zetelt bpost met zijn hoofdzetel sinds de jaren '70  in het kantoorgedeelte van het Muntcentrum. Het gebouw is echter dringend aan structurele vernieuwing toe en is niet meer aangepast aan de noden van een moderne werkomgeving. Daarom werd er gekozen om het gebouw in zijn geheel te verkopen aan een partner, die een globaal en positief plan van herontwikkeling voor ogen heeft voor het Muntcentrum.

Als belangrijke Belgische werkgever blijft bpost met zijn hoofdzetel aanwezig in het hart van Brussel, vanaf 2021 zetelen de centrale diensten in de Multi Tower, aan de overkant van het Muntcentrum. Een vernieuwd en ecologisch gebouw met heel wat faciliteiten.

De verkoop levert voor bpost een totale cashontvangst op van € 55,7 miljoen en een winst van €19,9 miljoen op de realisatie van de verkoop. Deze worden beide opgenomen in de genormaliseerde financiële cijfers van het tweede kwartaal van 2019.

 

Voor meer informatie:

Barbara Van Speybroeck (voor journalisten): + 32 (0)476 51 79 29

persdienst@bpost.be

 

Saskia Dheedene (voor investeerders): +32 (0)2 276 76 43

investor.relations@bpost.be

 

Stéphanie Voisin (voor investeerders): +32 (0)478 48 58 71

investor.relations@bpost.be

Alle Investeerders Voorwetenschap
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel