bpost en sociale partners bereiken een akkoord over nieuwe CAO

De sociale partners en de directie van bpost hebben vandaag in het paritair comité unaniem een akkoord bereikt over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de periode  2016 - 2017. Het akkoord vormt het sluitstuk van constructief sociaal overleg tussen alle partijen.

De nieuwe CAO voorziet een aantal belangrijke maatregelen om de koopkracht te verbeteren, zoals verhoogde waarde van de maaltijdcheques, een hogere eindejaarspremie en hogere terugbetaling van verplaatsingskosten. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt omtrent maatregelen ter bevordering van de tewerkstelling, de directie engageerde zich onder andere om over de hele duur van de CAO niet over te gaan tot naakte ontslagen. Er worden ook meer opleidingen en begeleiding voorzien voor nieuwe medewerkers.

 

Koen Van Gerven, CEO van bpost is zeer tevreden met het bereikte akkoord "De goedkeuring van de CAO is het bewijs dat het sociale dialoog met onze partners echt werkt. Het akkoord stelt ons in staat om, via het engagement van onze medewerkers, verder te werken aan de groeiambitie van het bedrijf."

 

 

Meer info (niet voor publicatie)

 

Baudouin de Hepcée (journalisten en investeerders)                                                      

+32 (0)476/49 69 58                            

 

Barbara Van Speybroeck (enkel journalisten)

+32 (0)476/51 79 29

 

persdienst@bpost.be

 

Saskia Dheedene (enkel investeerders) :

+32 (0)2/276 76 43

 

investor.relations@bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel