bpost en sociale partners bereiken een akkoord over nieuwe CAO

De sociale partners en de directie van bpost hebben vandaag in het paritair comité unaniem een akkoord bereikt over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de periode  2016 - 2017. Het akkoord vormt het sluitstuk van constructief sociaal overleg tussen alle partijen.

De nieuwe CAO voorziet een aantal belangrijke maatregelen om de koopkracht te verbeteren, zoals verhoogde waarde van de maaltijdcheques, een hogere eindejaarspremie en hogere terugbetaling van verplaatsingskosten. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt omtrent maatregelen ter bevordering van de tewerkstelling, de directie engageerde zich onder andere om over de hele duur van de CAO niet over te gaan tot naakte ontslagen. Er worden ook meer opleidingen en begeleiding voorzien voor nieuwe medewerkers.

 

Koen Van Gerven, CEO van bpost is zeer tevreden met het bereikte akkoord "De goedkeuring van de CAO is het bewijs dat het sociale dialoog met onze partners echt werkt. Het akkoord stelt ons in staat om, via het engagement van onze medewerkers, verder te werken aan de groeiambitie van het bedrijf."

 

 

Meer info (niet voor publicatie)

 

Baudouin de Hepcée (journalisten en investeerders)                                                      

+32 (0)476/49 69 58                            

 

Barbara Van Speybroeck (enkel journalisten)

+32 (0)476/51 79 29

 

persdienst@bpost.be

 

Saskia Dheedene (enkel investeerders) :

+32 (0)2/276 76 43

 

investor.relations@bpost.be

Investeerders
Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel