bpost en Vinted, samen op weg naar meer duurzaamheid

bpost en Vinted, samen op weg naar meer duurzaamheid

bpost en Vinted breiden hun samenwerking uit. Voortaan kunnen de Belgische gebruikers van het grootste Europese online platform voor tweedehandskledij voor particulieren hun kledingstukken en accessoires op een eenvoudige en duurzamere manier versturen en ontvangen. Afhankelijk van het tijdstip waarop de afzender zijn pakje afgeeft, worden de pakjes binnen 1 à 2 dagen door bpost geleverd. Ze kunnen worden afgegeven en afgehaald in één van de meer dan 2 600 Afhaalpunten van bpost. Zo’n Afhaalpunt ligt voor elk huishouden steeds binnen een straal van maximaal 5 km van hun woning.

Duurzaamheid ​ ​ ​ ​

Voor bpost is duurzaamheid essentieel. Zo wordt er continu ingezet op milieuvriendelijkere leveringen zoals de levering in Afhaalpunten en Pakjesautomaten waardoor er gemiddeld 30 % minder CO2 uitgestoten wordt dan bij levering aan huis. Via het online platform Vinted, kunnen gebruikers kleding een nieuw leven geven door deze aan andere particulieren te verkopen, of ook zelf ​ tweedehandskleding kopen. Dit ondersteunt actief de circulaire economie. Die gemeenschappelijke doelstellingen brachten Vinted en bpost bij elkaar. Voortaan is het logistieke bedrijf voor e-commerce een bevoorrechte partner van het platform.

Hoe gebeurt dat dan? Dat is heel eenvoudig! Wanneer de verkooptransactie via Vinted is afgerond en de koper voor levering via bpost heeft gekozen, kan de verkoper het bpost verzendetiket tegen een zeer voordelige prijs aanmaken en afdrukken via het Vinted-platform. Want de gebruikers van Vinted genieten voor de verzending via bpost van zeer concurrentiële bpost tarieven. En aangezien zowel het platform als bpost meer duurzamere verzendopties belangrijk vinden, kan de koper kiezen waar hij zijn bestelling wil laten leveren en moet de verkoper zich nooit ver verplaatsen om zijn pakje af te geven in één van de meer dan 2 000 Afgiftepunten van bpost of in één van de ruim 600 Pakjesautomaten in België.

Betrouwbaarheid, ook internationaal

De pakjes die in België binnen 1 à 2 werkdagen worden geleverd (termijn onder voorbehoud van het tijdstip van afgifte van het pakje door de afzender), kunnen uiteraard gevolgd worden. De verkoper en de koper kunnen het pakje volgen via de My bpost app of op de Track&Trace-pagina.

Naast de verzendingen voor liefhebbers van tweedehands mode in België, levert bpost ook pakjes in Luxemburg, Nederland en Frankrijk.

 

Over bpostgroup

bpost, het grootste postbedrijf van België, is een snelgroeiende logistieke partner voor de verwerking van pakjes en voor omnicommerce in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en door logistieke diensten voor de e-commerce aan te bieden. Als een bedrijf dat alle mensen en de planeet respecteert, creëren wij duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders. In 2021 behaalden we een omzet van 4.333,7 miljoen euro.

Over Vinted

Vinted Marketplace is de grootste internationale online C2C-marktplaats in Europa gewijd aan tweedehands mode, met een groeiend ledenbestand van meer dan 75 miljoen leden verspreid over 18 markten in Europa en Noord-Amerika. Met een missie om tweedehands wereldwijd tot de eerste keuze te maken, stelt Vinted mensen in staat om tweedehands kleding en lifestyle-items van elkaar te kopen en te verkopen, waardoor deze items een tweede of zelfs derde leven krijgen.

Vinted werd in 2008 opgericht in Litouwen en werd in 2019 de eerste Unicorn van het land. Vandaag de dag heeft Vinted nog steeds het hoofdkantoor in Vilnius, met kantoren in Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Utrecht en Praag en meer dan 1.200 werknemers. Het wordt gesteund door zes toonaangevende durfkapitaal ondernemingen: Accel, Burda Principal Investments, EQT Growth, Insight Venture Partners, Lightspeed Venture Partners, en Sprints Capital.

Perscontact

Voor meer informatie over Vinted kunt u contact opnemen met press@vinted.com.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel