bpost finaliseert de aankoop van de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail

Op 30 november 2016 heeft bpost100% van de aandelen van de Belgische filialen van Lagardère Travel Retailovergenomen. Eerder had de Belgische Mededingingsautoriteit de transactie algoedgekeurd.

 

Met het afronden van deze transactie neemt bpost een belangrijke stap inzijn groeistrategie binnen de sector van de 'proximity' en 'convenience'.

 

Hiervoor engageert bpost zich om de bestaande activiteiten van LagardèreTravel Retail verder uit te bouwen, door het openen van bijkomendeverkooppunten en de renovatie van bestaande verkooppunten, het product- endienstenaanbod te diversifiëren voor zijn klanten en door het netwerk vankariboo!  afhaalpunten uit te breiden om klanteneen ruimer gamma aan diensten en leveringsmogelijkheden voor pakjes aan tebieden.

 

bpost wil tevens een betrouwbare en duurzame partner zijn binnen deperssector en blijvend inzetten op een kwaliteitsvolle dienstverlening voor dedistributie van pers.

 

Als onderdeel van de transactie, hebben bpost en Lagardère Travel Retaileen franchise overeenkomst getekend om de internationale merken van LagardèreTravel Retail zoals Relay, hubiz, Hello!, So! Coffee en Hub convenience verderuit te baten en te ontwikkelen.

 

LS Distribution Benelux en Lagardère Services Travel Retail Benelux veranderenvan naam en worden respectievelijk Ubiway en Ubiway Retail. De commerciële entiteiten zoals AMP,het netwerk van Press Shop/Relay, de kariboo! afhaalpunten en de filialenAlvadis en Burnonville blijven opereren onder hun huidige naam.

 

De twee bedrijven waarop deze overname betrekking heeft realiseerdensamen in 2015 een geconsolideerd zakencijfer van 431 miljoen EUR en eengenormaliseerde EBITDA van 14 miljoen EUR. De overname van beide entiteiten zalin de bpost rekeningen geconsolideerd worden vanaf 1 december 2016.

 

Deze entiteiten komen, na een overgangsperiode van een paar maanden, onderleiding te staan van een nieuwe CEO, Nicolas Meire, momenteel nog Mail Directorvoor de regio Noord bij bpost.

 

 

Meer info (nietvoor publicatie):

 

Baudouin deHepcée T. +32 2 276 22 28 (Pers en investeerders)

Barbara VanSpeybroeck T. +32 476 51 79 29 (enkel Pers)

 

pressrelations@bpost.be

             

Saskia Dheedene T. +322 276 76 43 (enkel Investeerders)                           

                                                                       

investor.relations@bpost.be

 
Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel