bpost gaat voor groen in Verviers

bpost gaat voor groen in Verviers

In Verviers, Heusy en Stembert worden de brieven en pakjes voortaan op een duurzame manier geleverd. Zo zullen 42 postbodes op hun vaste rondes de post bezorgen met een elektrisch voertuig. Meer dan 55 000 inwoners genieten van deze duurzamere leveringen.

Na Seraing worden alle leveringen van bpost in de hele gemeente Verviers groen, dankzij  elektrische voertuigen. Momenteel voeren de postbodes van Verviers, Stembert en Heusy hun 42 vaste rondes op een ecologischere manier uit.  

De vloot van het Thimister-distributiecentrum (114 ritten in totaal, waaronder de 42 ritten in Verviers) zal evolueren naar 100% elektrisch om emissievrije leveringen van pakketten en brieven mogelijk te maken in  andere entiteiten binnen de regio.  

Geoffrey Dokens, MCM Thimister-Clermont: "bpost draagt bij tot een milieuvriendelijkere stadsontwikkeling in Verviers, en dan zeker in het stadscentrum waar iedereen zich de verwoestende overstromingen nog goed herinnert. De helft van ons wagenpark is al elektrisch, en we zijn niet van plan om het daarbij te laten. Zodra we nog meer groene voertuigen hebben, zullen we de emissievrije leveringszone uitbreiden. De postbodes dragen dagelijks bij aan deze ecologische transitie." 

Deze aanpak wordt nog versterkt met een netwerk van 10 Afhaalpunten. Zo kunnen de inwoners van de zone hun pakjes te voet of met de fiets, op enkele meters van hun huis afhalen. Op die manier is de vermindering van de uitstoot nog groter en biedt bpost alle inwoners van Verviers en omgeving een betere luchtkwaliteit en een gezonder leefmilieu.  

bpost lanceert in een groeiend aantal steden milieuvriendelijkere leveringen. Dit maakt deel uit van de algemene duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, dat zijn totale koolstofvoetafdruk wil beperken en een referentie wil worden op dat vlak.  

Enkele cijfers van de leveringen in 4801, 4801 en 4802 

  • Aantal elektrische voertuigen : ​ 42 

Een netwerk van 10 Afhaalpunten  

  • 1 Postkantoor 
  • 7 Postpunten en Pakjespunten   
  • 2 Pakjesautomaten (binnenkort komen er nog 2 bij  om een dichter netwerk te krijgen en de inwoners in staat te stellen om hun pakjes autoloos op te halen.).  
Fanny Mindombe Woordvoerster, bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel