bpost geeft met succes een lange termijn obligatie van 650 miljoen euro uit om zijn groei te financieren

bpost heeft vandaag een obligatie uitgegeven van 650 miljoen euro op 8 jaar met een coupon van 1,25%. Deze uitgifte was twee keer overtekend. De transactie heeft de herfinanciering van de overname in november 2017 van Radial Holdings, LP als doel en maakt het mogelijk om de financiële kost ervan tegen zeer goede voorwaarden veilig te stellen.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, zegt hierover: "Nadat het ratingbureau Standard & Poor's in juni 2018 een creditrating A toekende, laat deze transactie ons toe een volgende stap te zetten in de uitvoering van ons strategisch plan. Deze uitgifte bevestigt het lange termijn vertrouwen van de beleggers."

 

Voor meer informatie:

Baudouin de Hepcée (journalisten en investeerders): 32 (0) 476 49 69 58

[email protected]

 

Saskia Dheedene (enkel investeerders): +32 (0)2 276 76 43

[email protected]

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel