bpost geeft met succes een lange termijn obligatie van 650 miljoen euro uit om zijn groei te financieren

bpost heeft vandaag een obligatie uitgegeven van 650 miljoen euro op 8 jaar met een coupon van 1,25%. Deze uitgifte was twee keer overtekend. De transactie heeft de herfinanciering van de overname in november 2017 van Radial Holdings, LP als doel en maakt het mogelijk om de financiële kost ervan tegen zeer goede voorwaarden veilig te stellen.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, zegt hierover: "Nadat het ratingbureau Standard & Poor's in juni 2018 een creditrating A toekende, laat deze transactie ons toe een volgende stap te zetten in de uitvoering van ons strategisch plan. Deze uitgifte bevestigt het lange termijn vertrouwen van de beleggers."

 

Voor meer informatie:

Baudouin de Hepcée (journalisten en investeerders): 32 (0) 476 49 69 58

pressrelations@bpost.be

 

Saskia Dheedene (enkel investeerders): +32 (0)2 276 76 43

investor.relations@bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel