bpost geselecteerd in nieuwe Bel ESG-index van Euronext

bpost geselecteerd in nieuwe Bel ESG-index van Euronext

Vanaf vandaag maakt bpost, grootste Belgische postoperator en pakjes- en e-logistiekpartner in volle groei in Europa, Noord-Amerika en Azië, deel uit van de nieuwe BEL ESG-index van Euronext. Deze index identificeert en volgt 20 in Brussel genoteerde bedrijven die het best presteren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (Environment, Social en Governance of ESG). De selectie van bpost is een mooie erkenning voor de globale ESG-strategie van het bedrijf.

Vandaag introduceerde Euronext Brussel de BEL® ESG, een nieuwe aandelenindex die 20 genoteerde bedrijven uit de BEL® 20 en de BEL® Mid-indices identificeert en volgt, die het best presteren op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (“ESG”). Dankzij de BEL® ESG-index zullen beleggers gemakkelijker kunnen bepalen welke bedrijven het voortouw nemen naar een duurzamere toekomst door economische prestaties te koppelen aan ESG-overwegingen.

bpost heeft een ambitieuze ESG-strategie vooropgesteld, gebaseerd op vijf pijlers die zowel ecologische als sociale duurzaamheid omvatten:
​- Gezondheid & veiligheid voorop
​- Een hefboom zijn voor loopbanen
​- Diversiteit, gelijkheid & inclusie
​- De toeleveringsketen van e-commerce koolstofvrij maken
​- Hergebruik en recyclage als onderdeel van een circulaire economie

De BEL® ESG is ontworpen in samenwerking met Sustainalytics, een toonaangevende leverancier van ESG-onderzoek, ratings en data, en voldoet volledig aan het label 'Towards Sustainability' van het Centraal Labeling Agentschap, een kwaliteitsnorm voor duurzame financiële producten zoals indices en fondsen. bpost NV kreeg in 2017 voor het eerst een rating van Sustainalytics en behaalde in 2022 de beoordeling “Laag risico” op het vlak van ESG Risk Rating.

Philippe Dartienne, Chief Executive Officer a.i. bpostgroup zegt: “Ik ben geweldig trots op het feit dat bpost vandaag werd geselecteerd om deel uit te maken van de nieuwe BEL® ESG-index. Dat bewijst dat onze ESG-inspanningen worden erkend en gewaardeerd. De goede en beste praktijken op het vlak van milieu, maatschappij en bestuur maken integraal deel uit van onze strategie en blijven ook in de toekomst een fundamentele prioriteit. We moeten een actieve rol spelen in het stimuleren van sociale verandering en we willen een referentie worden voor duurzaamheid in de sector.
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel