bpost group breidt verder uit in Nederland en opent met Active Ants het E-fulfilment center van de toekomst

bpost group breidt verder uit in Nederland en opent met Active Ants het E-fulfilment center van de toekomst

  • Uitbreiding van de e-commerce logistiek activiteiten in Nederland en België
  • Nieuw E-fulfilment magazijn van 20.000m² in Roosendaal
  • Innovatief dankzij de inzet van 105 robots ten dienste van de werknemers

Active Ants, dochteronderneming van bpost group, heeft in Roosendaal een gloednieuw fulfilment center in gebruik genomen waar mensen efficiënt naast én met robots werken. In het ultramoderne warehouse worden duizenden goederen ingepakt voor webwinkels. Vanaf 2021 opent Active Ants ook een filiaal in België. bpost group blijft dus verder groeien in e-commerce logistiek zowel in België als internationaal. 

“De opslag, order-picking en sorteren  zijn volledig geautomatiseerd. Voor het order-picken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De retourstroom en de ontvangst van goederen blijven handmatige processen. ” Aldus Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants. “Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De opzet is uniek in de wereld.”

Mens en robot werken samen

65 “Autonomous Mobile Robots” (AMR’s) brengen lege dozen naar de medewerker die deze vult met goederen die weer door andere robots zijn aangeleverd. Vervolgens rijden de AMR’s naar verschillende inpakmachines die de dozen op maat sluiten - wegen en voorzien van een verzenlabel, zodat er geen opvulmateriaal nodig is en zo weinig mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd naar de klant.  Daarna pakken de AMR’s de gesloten doosjes weer op en sorteren ze deze naar de  respectievelijke vervoerders.

Voor de opslag wordt gebruik gemaakt van een opslagbakken systeem waarbij ook hier weer een veertigtal speciale robots goederen uit het systeem halen en naar de medewerkers brengen. Ook bij dit good-to-man systeem is aan een zeer lage footprint gedacht. Het systeem slaat tot zes keer meer voorraad op per vierkante meter, en de robots hergebruiken hun eigen energie waardoor het elektrisch verbruik minimaal is.

Ecologisch en gepersonaliseerd inpakken

Speciaal voor Active Ants werd een sluitmachine ontwikkeld met ingebouwde printer. Hierdoor kan iedere klant zijn eigen maatwerk geprinte doos krijgen. “Door deze unieke functionaliteit stellen we grote maar nu ook kleinere webwinkels in staat om een maatwerk verpakking te voeren.” verklaart Jean Lahaye, managing partner van Active Ants. “Het op voorraad houden van honderden paletten  met voorbedrukte dozen is verleden tijd”. Dit scheelt onze klant kosten en zorgt ook weer voor een lagere footprint.” besluit Lahaye.

E-commerce logistiek is de groeimotor van bpost group

Via de groei van zijn dochterondernemingen drukt bpost steeds meer zijn stempel op e-commerce logistiek wereldwijd en kan het bedrijf duurzaam blijven groeien wereldwijd en één van de belangrijkste werkgevers blijven in België.

Met de opening van dit nieuwe fulfilment center in Roosendaal staat de teller nu op 8 commerciële fulfilment centra van bpost group in Europa. Twee voor Active Ants in Nederland en 6 sites van Radial in Europa waarvan 1 in Nederland, 1 in het Verenigd Koninkrijk, 2 in Duitsland, 1 in Italië  en 1 in Polen. Samen vormen ze een netwerk van centra dicht bij onze klanten en zijn ze het antwoord van bpost group op de toenemende vraag naar logistieke diensten voor spelers actief in de aankoop via het internet.

Internationale expansie van Active Ants in België en Duitsland vanaf 2021

bpost wil ook de belangrijkste e-commerce operationele speler blijven in eigen land en Belgische webshops klein en groot ondersteunen met een breed palet aan oplossingen om te blijven groeien. Met de opening van een filiaal van Active Ants in het voorjaar van 2021, in een bestaand gebouw van de group in Boom, tussen Mechelen en Antwerpen.

“Ik ben fier op deze nieuwe stap binnen onze e-commerce logistiek activiteiten in Nederland” ​ zegt Jean-Paul Van Avermaet, CEO van de bpost group.  “Het bewijst niet enkel dat we via de juiste business transformatie goed inspelen op de nieuwe noden van onze klanten maar dat we ook durven gebruik maken van de allernieuwste technologie en innovatie op de markt om wereldwijd onze stempel te drukken. Ik wens de collega’s van Active Ants zeer veel succes in deze nieuwe stap en kijk uit naar de volgende opening in België.”

 

Story image

 

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robotjes, accurater en efficiënter te laten zijn. Active Ants is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere spelers in Nederland met meer dan 250 klanten en ruim 3 miljoen orders per jaar.

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel