bpost Group lanceert exclusief groeiplatform voor kmo’s

bpost Group lanceert exclusief groeiplatform voor kmo’s

Een complete onlineshop in amper 30 minuten tijd, van verkoop tot levering

Jean-Paul Van Avermaet, CEO van bpost Group: “Sinds het begin van de lockdown, kende de onlinehandel een echte boom in België. Dankzij bpost dat die hele periode lang een essentiële economische rol is blijven spelen, konden de bedrijven die actief zijn in de e-commerce hun activiteiten voortzetten en miljoenen pakjes laten leveren.
bpost wil nu de lokale ondernemers laten meeliften op dat groeiende succes van de onlinehandel en zo deze nieuwe vorm van economie in ons land nog meer ondersteunen.  Met de lancering van een nieuwe innoverende en complete tool om een onlinezaak van a tot z aan te maken, stelt het bedrijf dus voortaan zijn wereldwijde ervaring met e-commercelogistiek ten dienste van alle kmo’s. "

Op maandag 15 juni gaat bpost van start met het nieuwe platform elkezaakonline.be, de voor 100% Belgische oplossing voor kmo’s die met enkele muisklikken hun onlinezaak willen aanmaken.

Door de coronacrisis, die een groot deel van de economie heeft lamgelegd, heeft de Belgische bevolking massaal haar toevlucht gezocht tot de e-commerce.

Gedurende verschillende weken leverde bpost op sommige piekdagen tot wel 500.000 pakjes!

De Belgische bevolking, waaronder veel nieuwe klanten, heeft de smaak van de e-commerce wel goed te pakken: zo’n 15 % heeft al te kennen gegeven dat ze ook na de crisis meer online zullen kopen.

Van al wie een graantje wil meepikken van deze nieuwe manier van consumeren hebben de lokale kleine en middelgrote ondernemingen alle troeven in handen om daar baat bij te hebben.  Onze landgenoten ontdekten en bestelden tijdens de lockdown dan ook massaal de regionale producten, wat de kmo’s op de markt van de onlineverkoop nieuwe ontwikkelingsperspectieven biedt op lange termijn.

Een snelle en eenvoudige webshop voor elke kmo

Om de kmo’s de stap naar de e-commerce te helpen zetten, biedt bpost hen vanaf nu al zijn ervaring met e-commercelogistiek in een “alles-in-één” oplossing.

Het platform elkezaakonline.be ontstond uit een samenwerking met Shopitag en behelst alle aspecten van de e-commerce:

  • aanmaak van de webshop in minder dan 30 minuten
  • online betaling
  • snelle en betrouwbare levering door bpost
  • reclame op de sociale netwerken
  • bij elke stap in de verkoop een volledige technische bijstand door de experten van Shopitag en bpost

Het platform is eenvoudig in gebruik en er zijn geen startkosten. Naargelang de behoeften van de handelaars worden er verschillende tariefformules aangeboden. Er wordt ook een handige starterskit voorzien. Met het platform elkezaakonline.be was het nog nooit zo eenvoudig om je eigen webshop in elkaar te boksen!

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel