bpost group leadership aankondiging

bpost group leadership aankondiging

Henri de Romrée – CEO e-logistics North-America

Henri de Romrée wordt vanaf 7 maart 2022 CEO van de business unit e-logistics North-America van bpost group, met inbegrip van de verantwoordelijkheid voor Radial, Landmark Global, Apple Express en FDM. Hij zal aan de CEO van bpost group rapporteren en wordt lid van het bpost Group Executive Committee (GEC).  

Dirk Tirez, CEO bpost group: “Ik ben zeer tevreden met Henri’s terugkeer naar bpost group. We hebben de transformatie van bpost group naar een volwaardig e-commerce bedrijf ingezet. Henri zal als CEO voor de Noord-Amerikaanse activiteiten onze ambitieuze groeiambities leiden. Hij zal Radial US en Canada opschalen, zowel in grootte als in winstgevendheid, om in Noord-Amerika onze leiderschapspositie in e-commerce logistics te behouden. Ik heb alle vertrouwen in het sterke en duurzame leiderschap van Henri, samen met Gary Crowe (CFO) en Laura Ritchey (COO).”   

Henri heeft ervaring in diverse takken van de bedrijfswereld. Vanuit zijn rollen in consulting en bij bpost heeft hij een grondige kennis opgebouwd in de sector van transport, logistiek en e-commerce.  

Henri was van 2018 tot 2020 actief bij bpost. Tussen 2018 tot 2019 was hij eerst bpost Chief Financial Officer voor hij aan het hoofd kwam van de Mail & Retail-activiteiten in België. Daarna maakte hij de overstap naar de Noord-Amerikaanse activiteiten en werd hij CEO van Radial, de Amerikaanse dochteronderneming van bpost group.  

In december 2020 verliet hij Radial om familiale redenen en keerde hij terug naar België. 

Henri de Romrée: “Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar bpost group en in het bijzonder naar mijn collega's in Noord-Amerika. Ik geloof in de transformatie van bpost group en in de mooie toekomst voor e-logistics Noord-Amerika. Ik weet dat we samen met Laura en Gary en het fantastische team van de Noord-Amerikaanse divisie de hernieuwde ambities van de groep in de regio zullen waarmaken. Ik ben dankbaar voor deze kans en voor het vertrouwen van de CEO en de Raad van Bestuur." 
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel