bpost group leadership mededelingen

bpost group leadership mededelingen

  • Ross Hurwitz benoemd tot Chief Legal Officer en Corporate Secretary
  • Ilias Simpson, die aan het hoofd staat van de Parcels & Logistics-activiteiten in Noord-Amerika, zal bpost group op 31 december 2021 verlaten. Radial US zal met onmiddellijke ingang geleid worden door Laura Ritchey (Radial US COO) en Gary Crowe (Radial US CFO).
Dirk Tirez, CEO bpost group: "bpost group zet de volgende stappen in de transformatie naar een toekomstbestendige volwaardige e-commerce logistieke partner voor klanten, burgers en medewerkers. Naarmate we meer evolueren naar een internationale groep, moeten we beseffen dat bpost group verschillende business lijnen heeft, elk in een verschillend stadium, met gedifferentieerde leiderschapsnoden (transformatie, opschaling, opbouw). Daarom werken we aan een organisatie die deze strategie volgt, wat bovendien ook gebeurt in een context van opvolgingsplanning op het niveau van het Group Executive Committee.
"De functie van Group Legal, Compliance & Company Secretary zal worden overgenomen door Ross Hurwitz," zegt Dirk Tirez. "Ross heeft een diepgaande juridische ervaring, een grote zakelijke maturiteit en is de laatste jaren nauw betrokken geweest bij de groepsbrede juridische besprekingen. Ik wens hem het allerbeste in zijn nieuwe rol".

Ross Hurwitz is momenteel Executive Vice President, General Counsel, en Head of Human Resources voor Radial. Hij beheert alle juridische, compliance, risk management en governance zaken bij Radial en leidt de Human Resources functie bij Radial. Daarnaast adviseert hij het executive team over Radial's go-to-market strategie en adviseert hij over complexe commerciële transacties met klanten van Radial. Ross houdt ook toezicht op de intellectuele eigendomsportefeuille van Radial. Voordien was Ross medewerker bij het advocatenkantoor Dechert LLP en het accountantskantoor PricewaterhouseCoopers LLP. Ross heeft een JD-graad van de University of Pennsylvania Law School en een BS-graad in boekhouding en financiën van Lehigh University. ​

Ilias Simpson, die aan het hoofd staat van de Parcels & Logistics-activiteiten van bpost group in Noord-Amerika, zal bpost group op 31 december 2021 verlaten. Radial US zal worden geleid door Laura Ritchey (Radial US COO) en Gary Crowe (Radial US CFO)

Dirk Tirez, CEO bpost group: "Radial US is op weg om te voldoen aan de verwachtingen die destijds bij de overname werden gesteld en behoudt een belangrijke focus voor bpost group. Wij hebben sterke groeiambities en zullen Radial US zowel in omvang, als in winst laten groeien om een leidende positie te behouden in e-commerce logistiek in de VS. Ik zou Ilias willen bedanken voor het management van de Noord-Amerikaanse activiteiten van bpost group. Wij wensen hem veel succes bij zijn toekomstige uitdagingen."

Ilias Simpson was senior vice president Fulfilment Services voor Radial tot december 2020, alvorens in 2020 over te stappen naar de Noord-Amerikaanse activiteiten. Hij was ook lid van het Group Executive Committee van bpost Group en CEO van Radial, een Amerikaanse dochteronderneming van bpost group.

Radial US zal met onmiddellijke ingang ​ worden geleid door Laura Ritchey (Radial US COO) en Gary Crowe (Radial US CFO). Ilias Simpson zal tot het einde van het jaar bij Radial blijven om de overdracht en de eindejaarspiek met Laura Ritchey en Gary Crowe te organiseren.

 

Voor meer informatie:

Veerle Van Mierlo ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ T. +32 472 92 02 29 (Media) ​ ​ ​ veerle.vanmierlo.ext@bpost.be

Laura Cerrada Crespo ​ ​ ​ T. +32 470 90 61 53 (Media) ​  laura.cerradacrespo@bpost.be

Antoine Lebecq ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ T. +32 2 276 29 85 (IR) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ corporate.bpost.be/investors

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ investor.relations@bpost.be

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel