bpost helpt gestolen fietsen terug te vinden

bpost heeft een product ontwikkeld om fietsen te identificeren en om ze op te sporen.  Bijgevolg worden fietsen die ermee uitgerust zijn, minder aantrekkelijk voor fietsdieven.

Vanaf 15 september biedt bpost CycloSafe aan.  Dat is een veiligheidskoker met een chip die eenvoudig op een fiets aan te brengen maar er moeilijk van te verwijderen is.

Wie een CycloSafe koopt, kan zijn fiets registreren op www.CycloSafe.be en hem daar ook als vermist of gestolen opgeven.

Postbodes kunnen alle fietsen waarop de koker bevestigd is, met een scanner lokaliseren en de politie kan daarenboven een fiets met een Cyclosafe die als gestolen geregistreerd werd, detecteren.

bpost start met de dienst in vier steden met een zeer hoog aantal fietsendiefstallen: Brugge, Brussel, Gent en Leuven waar een beperkt aantal postbodes fietsen zullen lokaliseren die met een CycloSafe voorzien zijn.  In andere steden zal dat ook systematisch gebeuren zodra bpost operationeel klaar is.  Wanneer bpost een occasionele melding krijgt dat elders een fiets verdwenen is, dan zullen postbodes daar als extra-activiteit de fietsen in de buurt van de diefstal scannen.

Zodra bij de scanning een vermiste fiets gedetecteerd wordt, wordt dit automatisch aan de betrokken politiezone gemeld.  De politie kan op die locatie de als vermist opgegeven fietsen identificeren en met de eigenaar contact opnemen.

Cyclosafe is ontwikkeld met Zetes, het Belgische bedrijf voor automatische identificatie, dat zorgt voor de productie van het toestel en de registratie van de lokalisatiegegevens van de fietsen.

Via www.cyclosafe.be is het product verkrijgbaar voor 29,99 euro, daarnaast ook bij verscheidene fietshandelaars.  In de prijs van het toestel zijn alvast de eerste drie jaar detectie door bpost inbegrepen.

CycloSafe is een initiatief dat past in de strategie van bpost om nieuwe producten en diensten aan te bieden die de terreinkennis en de aanwezigheid van de postbodes overal in België valoriseren.

Informatie:

Fred Lens    M. +32 495 47 11 52 | T. +32 2 276 22 05

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel