bpost kondigt een akkoord aan om de activiteiten van Lagardère Travel Retail in België over te nemen.

 

bpost kondigt vandaag de ondertekening aan van een akkoord om de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail over te nemen. Deze overname past in de groei- en diversifiëringsstrategie van bpost, want ze moet ervoor zorgen dat het bedrijf dichter bij zijn klanten staat en hun meer “convenience” biedt. Om deze transactie af te ronden moet bpost eerst nog het akkoord krijgen van de mededingingsautoriteiten.

 


bpost ontwikkelt sedert enkele jaren een groeistrategie, die onder meer gebaseerd is op diversifiëring met nieuwe activiteiten.  Zodoende heeft bpost de 'proximity'- en 'convenience'-retailactiviteiten geïdentificeerd als een sector met een interessant groeipotentieel, een sector waarvoor de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail ideaal gepositioneerd zijn.

 

Lagardère Travel Retail in België is actief in de 'proximity-retail', onder meer in stations en op luchthavens, met een netwerk van 220 verkooppunten, met vertrouwde merken zoals Press Shop en Relay, die het rechtstreeks beheert en waarbinnen het een breed gamma producten en diensten verdeelt. Het bedrijf organiseert ook de distributie van kranten en magazines naar ongeveer 5 345 verkooppunten en de losse verkoop hiervan. Tot slot bouwde het onlangs ook een netwerk uit van ongeveer 735 punten voor de ophaling en de levering van pakjes, in België gekend onder de naam Kariboo!, en werkte het nog andere meerwaarde-oplossingen uit voor de e-commercewereld.

 

De overname van dit geïntegreerde retail- en distributienetwerk moet bpost de mogelijkheid bieden om een rendabele groei van deze activiteiten te ontwikkelen door dichter bij zijn klanten te staan en hun meer gebruiksgemak te bieden. Met dit project heeft bpost de ambitie om te investeren in deze groeibusiness, om meer verkooppunten te openen, om zijn dienstenaanbod voor zijn klanten (pendelaars, reizigers, onlineshoppers, lezers ...) te diversifiëren, om zijn netwerk van afhaalpunten te blijven uitbreiden en zo  zijn klanten een ruimer dienstengamma en meer leveringsmogelijkheden voor pakjes te bieden. Dankzij het ontwikkelingspotentieel van deze overname, zal bpost zijn strategische doelstellingen kunnen blijven realiseren.

 

Het huidige retailnetwerk van bpost met zijn postkantoren en PostPunten en het netwerk van Lagardère Travel Retail, met onder meer de Press Shops en de Relays behouden elk hun eigen kenmerken en productaanbod. Na de vereiste goedkeuring, zullen de partijen een franchise-akkoord sluiten voor het gebruik en de exploitatie van de merken van de groep Lagardère (Relay, Hubiz, Hello!) in België.

 

Dit overnameproject heeft betrekking op 100 % van het kapitaal van de bedrijven LS Distribution Benelux en AMP met een geconsolideerde omzet van € 440 mln in het jaar 2014. bpost en de overgenomen activiteiten zullen afzonderlijke entiteiten blijven met het oog op de ontwikkeling van de business, eventuele synergieën kunnen worden gerealiseerd indien ze waarde voor de groep creëren.  Om deze transactie af te ronden moet bpost eerst nog het akkoord krijgen van de mededingingsautoriteiten.

 

Koen Van Gerven, CEO van bpost, verklaarde: " Deze overname geeft bpost de mogelijkheid om zijn activiteiten te diversifiëren in een groeiende en rendabele business die een antwoord biedt op de nieuwe behoeften van de klant om steeds meer 'proximity' en 'convenience'. Bovendien zal het ons ook in staat stellen om beter te concurreren op de pakjesmarkt in België."

 

 

Koen Van Gerven organiseert op vrijdag 5 februari om 11 uur een persconferentie in het Muntcentrum, waarop hij de overname nader zal toelichten.

 

 

 

Voor meer inlichtingen:

 

 

Contactpersonen bpost

 

Baudouin de Hepcée T. +32 2 276 22 28 (Pers en Beleggers)

 

Barbara Van Speybroeck T. +32 476 51 79 29 (enkel Pers)

 

pressrelations@bpost.be

      

Saskia Dheedene T. +32 2 276 76 43 (Enkel Beleggers)        

             

www.bpost.be/beurs      

                                                            

investor.relations@bpost.be


Deze mededeling is gedaan in het kader van artikel 10 Wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten en het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.


 

Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel