bpost kondigt langetermijn samenwerkingsmodel met BNP Paribas Fortis aan voor bpost bank

bpost kondigt langetermijn samenwerkingsmodel met BNP Paribas Fortis aan voor bpost bank

bpost NV (“bpost”) en BNP Paribas Fortis NV (“BNPPF”) kondigden vandaag aan dat ze een niet-bindende intentiebrief hebben afgesloten over het toekomstige langetermijn samenwerkingsverband van bpost bank NV (bpost bank), de joint venture waarin ze al dan meer dan 25 jaar partners zijn.   

In de context van dit toekomstige langdurige samenwerkingsverband zou bpost zijn aandeel van 50% in bpost bank aan BNPPF verkopen. De aankoopprijs zal worden berekend op basis van de IFRS intrinsieke waarde die geldt op het moment van afronding van de transactie en zal naar verwachting tussen de 100 en de 120 miljoen euro bedragen. bpost zou zodoende bankdiensten blijven verstrekken via zijn fysieke netwerk van postkantoren, waardoor een kwaliteitsvolle dienstverlening wordt verzekerd en toekomstige inkomsten uit de bankactiviteiten binnen bpost worden veiliggesteld. De prijzen voor deze bankdiensten worden nog verder onderhandeld. Echter, we verwachten op dit ogenblik geen materiële afwijking tussen de inkomsten onder de nieuwe commerciële overeenkomst en de verwachtte inkomsten onder de huidige overeenkomsten met BNPPF en bpost bank, onder voorbehoud van de verkoopprestaties van bpost en de marktomstandigheden.

De huidige context van lage marges, lage rentevoeten en zware kapitaalvereisten om een kleine zelfstandige bank draaiende te houden, liggen aan de basis van de beoogde overeenkomst. Via dit langdurig samenwerkingsverband bestendigen bpost en BNPPF hun duurzame commerciële relatie die gebaseerd is op een gedeelde nabijheidsstrategie waarin beide partners  financiële dienstverlening willen aanbieden in een kantorennetwerk dicht bij de burger. Op die manier wordt de blijvende toegevoegde waarde van het netwerk van bpost in de toekomst bevestigd en kunnen de klanten van bpost bank blijven rekenen op een uitstekende dienstverlening binnen hun vertrouwde omgeving.   

bpost en BNPPF hebben de intentie om tegen eind maart 2021 bindende overeenkomsten te ondertekenen, met als doel de transactie tegen eind 2021 af te ronden. De duurtijd van het toekomstige samenwerkingsverband is 7 jaar. De transactie zal onderworpen zijn aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van de reglementaire goedkeuringen. 

Over bpost group 

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij: 

Saskia Dheedene T. +32 2 276 76 43 (IR) ​ ​ ​ ​ corporate.bpost.be/investors 

Antoine Lebecq T.+32 2 276 29 85 (IR)                ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​               [email protected] 

Veerle Van Mierlo T. +32 472 92 02 29 (Media N)  ​ ​ [email protected] 

Fanny Charpentier T. +32 492 23 93 00 (Media F)  ​ ​ [email protected] 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel