bpost krijgt toelating van de Belgische Mededingingsautoriteit om de activiteiten van Lagardère Travel Retail in België over te nemen

bpost kondigt vandaag een belangrijke stap aan in de overname van de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft de transactie goedgekeurd op voorwaarde dat een aantal verbintenissen worden nageleefd.

 

De verbintenissen zijn in lijn met de ambities van bpost voor dit project. Zij tonen aan dat de perssector aan bpost een betrouwbare en duurzame partner heeft, die zal inzetten op het behoud van een kwaliteitsvolle dienstverlening voor persdistributie. De verbintenissen weerspiegelen eveneens op concrete wijze de wens en het engagement van bpost om de Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail verder uit te bouwen.

 

De verbintenissen hebben hoofdzakelijk betrekking op het behoud van een kwaliteitsvolle dienstverlening voor persdistributie, van het retoursysteem en van de winkelabonnementen. bpost verbindt zich er ook toe haar eigen verkooppunten niet te bevoordelen, ongeacht of het gaat om de selectie van nieuwe postpunten of om het kwaliteitsniveau van persdistributie. Ten slotte zal bpost de diensten van het netwerk voor pakjesdistributie Kariboo! blijven aanbieden aan andere operatoren.

 

Zoals eerder meegedeeld, is het doel van bpost om de Belgische geschreven pers te ondersteunen, om te investeren in de sector van 'proximity' en 'convenience' door meer verkooppunten te openen en het product- en dienstenaanbod te diversifiëren voor zijn klanten (pendelaars, reizigers, onlinekopers, lezers,…) en om zijn netwerk van afhaalpunten uit te breiden om zijn klanten een ruimer gamma aan diensten en leveringsmogelijkheden voor pakjes te bieden.

 

Met de goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit kunnen wij ons nu concentreren op het afronden van de vooropgestelde transactie voor het einde van het jaar. bpost is ervan overtuigd dat dit project positief zal zijn voor zowel de sector, de klanten als het personeel van de groep.

 

Voor meer inlichtingen hierover :

 

 

Contactpersonen bpost

 

Baudouin de Hepcée T. +32 2 276 22 28 (Pers en investeerders)

 

Barbara Van Speybroeck T. +32 476 51 79 29 (enkel Pers)

 

[email protected]

      

Saskia Dheedene T. +32 2 276 76 43 (enkel Investeerders)                     

                                                   

[email protected]

Add content here

Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel