bpost legt zich nog sterker toe op de internationale e-commerce

Brussel, België en Santa Barbara, Californië –  22 oktober 2014

bpost reorganiseert zijn departement bpost International om tegemoet te komen aan de pakjesbehoeften op de wereldwijde e-commercemarkt en een mondiale speler te worden door, waar ook ter wereld, de noodzakelijke diensten aan te bieden.  Dave Mays, de huidige CEO van Landmark Global, waarvan bpost meerderheidsaandeelhouder is, zal de nieuwe organisatie leiden.

De diensten zullen wereldwijd worden aangeboden onder de nieuwe merknaam “Landmark Global, a bpost company”.

bpost bouwt voort op het werk van  de voorbije jaren van zijn internationale teams, die bewezen hebben dat ze over de juiste vaardigheden en kennis beschikken inzake pakjes en briefwisseling, en wil in de toekomst nog ambitieuzer zijn.  Daartoe wordt er een nieuwe organisatie opgezet die de verschillende bpost- en Landmarkdochterbedrijven integreert in één enkele structuur en hun synergieën en expertise versterkt.

Deze nieuwe organisatie zal haar activiteiten ontplooien met als leitmotiv ‘pakjes eerst’, onder de merknaam “Landmark Global, a bpost company”, en geleid worden door Dave Mays, de huidige CEO en oprichter van Landmark Global, Inc.  Landmark Global integreert de huidige dochtermaatschappijen van bpost International en zal gevestigd zijn op 12 strategisch gelegen locaties in de VS en Canada, Londen (UK),  Groningen in Nederland, Brussel in België, Beijing, Shanghai en Guangzhou in China, Hong Kong, Singapore, en Sydney in Australië.

Dave Mays verklaart : “We zijn er sterk van overtuigd dat de weg naar succes langs grensoverschrijdend pakkettenverkeer en logistieke oplossingen leidt.  De internationale zakelijke post blijft evenwel erg belangrijk.  bpost and bpost International zijn gegroeid uit de postactiviteiten en die maken een belangrijk onderdeel uit van de omzet van bpost.  We geloven dat de internationale activiteiten van bpost wel zullen varen bij deze nieuwe merknaam, waarbij de geloofwaardigheid en de ervaring van Landmark Global hand in hand zullen gaan met de sterkte van de bpostgroep”.

Koen Van Gerven, CEO van bpost : “Wij kunnen verder bouwen op de inspanningen die we de laatste jaren hebben geleverd.  We willen onze aanpak van de internationale businessactiviteiten verder verbeteren en onze internationale pakkettenactiviteiten sterker uitbouwen.  Ik ben heel tevreden dat Dave Mays deze uitdaging wilde aangaan.  Zijn ervaring en ondernemerschap bij Landmark zullen bepalend zijn voor de toekomstige ontwikkeling van deze activiteiten”.

Over bpost en Landmark Global

bpost is de voornaamste postoperator in België en biedt een ruim gamma producten en diensten aan op de postmarkt, de pakkettenmarkt en de aanverwante markten.  bpost en zijn dochtermaatschappijen bieden oplossingen voor documentenbeheer, de binnenlandse en internationale bezorging van pakketten, internationale meerwaardediensten en nog veel meer.  De Belgische staat heeft 51 % van de aandelen in handen.

Landmark Global, een bedrijf waarvan bpost (de Belgische postgroep) meerderheidsaandeelhouder is, is de logistieke leider op het vlak van grensoverschrijdend pakkettenverkeer voor “business to consumer”-organisaties die in hun multikanalenaanpak gebruikmaken van e-commerce, direct response, direct marketing of andere “direct to consumer”-strategieën.

Informatie :

bpost

Pers

Piet Van Speybroeck

M. +32 477 68 47 12 | T. +32 2 276 21 85

piet.vanspeybroeck@bpost.be

Investeerders

Paul Vanwambeke – T. +32 2 276 28 22

www.bpost.be/ir -    investor.relations@bpost.be

Landmark Global

Bill Robertson

+1 416-662-7862

brobertson@landmarkglobal.com

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel