bpost neemt nieuwe distributiecentrum in Evere in gebruik

bpost neemt nieuwe distributiecentrum in Evere in gebruik

Eerste fase verhuis: team Schaarbeek

Vandaag verhuizen de meer dan 100 postbodes van Schaarbeek naar het nieuwe distributiecentrum in Evere. Tegen de maand mei volgen ook de postbodes uit Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe. De verhuis naar deze ruimere en modernere site betekent meteen het einde van bijna 20 jaar activiteit in Schaarbeek. De site van Schaarbeek was niet langer aangepast aan de noden van een modern postbedrijf.

Voorbereiding op groeiende pakketvolumes

bpost past zich aan de marktevolutie aan. Het jaar na jaar groeiende aantal pakjes vraagt om meer opslag- en werkruimte. Het distributiecentrum in Evere is meer dan 1000 m² groter dan de vorige locatie in Schaarbeek. Vanuit het nieuwe gebouw zullen de postbodes 112 postrondes rijden om de bewoners van de gemeenten Schaarbeek, Etterbeek, Haren en Evere te bedienen.

Bereikbaar, modern en duurzaam

Evere biedt als uitvalsbasis tal van operationele voordelen. Het nieuwe gebouw van 5.396 m² is een volwaardig distributiecentrum en beschikt over moderne werkplekken met alle benodigde technologische apparatuur. Er is eveneens een ruime overdekte laad- en loszone zodat de medewerkers hun voertuigen efficiënt en in een veilige en comfortabele omgeving kunnen laden en lossen.

Ali Koutchi, verantwoordelijke van het distributiecentrum: "Dit gebouw is niet alleen moderner en voorzien op groei. Het is ook bijzonder goed bereikbaar, zeker ook met het openbaar vervoer, en zowel overdag als ‘s nachts.”

Duurzaamheid stond voorop bij de ontwikkeling van de nieuwe site. Fotovoltaïsche panelen zorgen voor de energiebevoorrading van de site. Bovendien is het gebouw ​ bijzonder energiezuinig, uitgerust met duurzame LED-verlichting en er wordt volop gebruik gemaakt van regenwaterrecuperatie.

Verhuis in drie fasen

In een verdere fase vervoegen de medewerkers van Sint-Lambrechts-Woluwe (februari) en uit Sint-Pieters-Woluwe (april) het distributiecentrum van Evere.

  • 29/1 : Schaarbeek voor postcodes 1030/1040/1130-1140)
  • 26/2: Sint-Lambert-Woluwe
  • 29/4 : Sint-Pieters-Woluwe

In totaal verhuizen meer dan 200 medewerkers naar dit hedendaagse gebouw.

Noot voor de pers: reportages in het gebouw zijn mogelijk vanaf mei 2024. De persdienst stuurt hiervoor later nog een uitnodiging. 

Fanny Mindombe Woordvoerster, bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel