bpost opent uitzonderlijk de deuren van zijn postzegeldrukkerij voor het grote publiek

bpost opent uitzonderlijk de deuren van zijn postzegeldrukkerij voor het grote publiek

bpost organiseert op woensdag 5 juli ‘bsurprised – Open house’ in zijn postzegeldrukkerij in Mechelen. De kans bij uitstek om de bijzondere wereld van postzegeldruk te ontdekken.

Het verhaal van alle Belgische postzegels start in de postzegeldrukkerij te Mechelen. Van hun ontwerp tot hun eindbestemming - op een brief of in een verzameling - leggen ze een hele weg af. Op woensdag 5 juli, vier jaar na de vorige editie, opent de postzegeldrukkerij haar deuren opnieuw voor het publiek. De toegang is gratis maar inschrijving vooraf is verplicht. Dit kan via deze link tot 28 juni.

Diepdruk, offset of digitaal? Tijdens dit event kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen. Via een uitgestippelde wandelparcours kan elke bezoeker op eigen tempo meer kennis vergaren over de gebruikte druktechnieken van postzegels en de drukpersen die worden ingezet bij de productie van dichtbij bekijken.

Naast het unieke bezoek aan de postzegeldrukkerij staan er andere activiteiten op het programma, uiteraard telkens met een link naar de postzegels. Bezoekers zullen hun postzegelcollecties kunnen aanvullen met exclusieve koopjes. Voor de verzamelaars gaat bovendien die dag de afstempeling uitzonderlijk terug tot 6 maanden. Daarnaast zullen ook verschillende postzegelontwerpers, waaronder André Buzin en Marijke Meersman, aanwezig zijn om postzegelblaadjes te signeren.

De postzegeldrukkerij is bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de bezoekers worden er op geregelde tijdstippen bpost-shuttles voorzien vanaf het treinstation in Mechelen. Zo wil bpost ook tijdens ‘bsurprised – Open house’ inzetten op duurzame mobiliteit. ​

Praktische info

Datum: Woensdag 5 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur

Adres: Egide Walschaertsstraat 1b, 2800 Mechelen

Gratis toegang, verplichte inschrijving

Klik hier om in te schrijven.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel