bpost plaatst Pakjesautomaten in 70 bijkomende stations

bpost plaatst Pakjesautomaten in 70 bijkomende stations

De samenwerking tussen bpost en NMBS wordt verlengd en uitgebreid.

Van alle verschillende soorten bpost-Afhaalpunten, zit het gebruik van Pakjesautomaten het sterkst in de lift. Dat wijst recent marktonderzoek van bpost uit. Pakjesautomaten zijn dan ook bijzonder gebruiksgemakkelijk, altijd beschikbaar én zijn ook de meest ecologische keuze.

NMBS heeft een marktbevraging gepubliceerd om deze dienstverlening uit te breiden in de stations en bpost heeft dit contract binnen gehaald. NMBS versterkt de samenwerking met bpost in de volgende 5 jaar. Vandaag staan er reeds bpost Pakjesautomaten in 33 Belgische stations. Daar komen in de volgende 6 maanden 70 nieuwe locaties bij. De betrokken stations werden gekozen rekening houdend met verschillende parameters, zoals het aantal bezoekers, de dichtheid van het bpost-netwerk in de buurt van de stations en uiteraard de noden van de klanten.

De stations zijn sterk geëvolueerd de laatste jaren: men komt er niet meer alleen om de trein te nemen, maar ook omdat ze een aangename omgeving zijn, met verschillende winkels en diensten. De Pakjesautomaten zijn een interessante plus, bovenop de diensten die men reeds vindt in de stations. Deze extra dienst ligt ook volledig in het verlengde van reizigers die kiezen voor ecologische opties, zoals het spoor.

bpost langs zijn kant breidt zijn netwerk constant uit. De aanwezigheid van bpost in stations is een logische keuze. Dit kadert volledig in de missie van bpost om de eindklant meer en meer te motiveren om te kiezen voor een Afhaalpunt voor de levering van zijn pakje en op die manier te kiezen voor de meest ecologische levering. Een pakje afhalen in een Pakjesautomaat in een station terwijl je onderweg bent van of naar je werk/huis/vrienden... etc  vermindert immers de CO² uitstoot tot 90%. De stations zijn zeer populaire plaatsen voor reizigers die niet altijd de mogelijkheid hebben om naar een ander bpost-Afhaalpunt te gaan: zij kunnen hun pakjes 24 uur per dag afhalen bij de Pakjesautomaten.

Story image

Achtergrondinformatie:

bpost startte in 2011 met het plaatsen van de eerste publiek toegankelijke Pakjesautomaten in België. Vandaag staan er meer dan 600 Pakjesautomaten verdeeld over heel België en maken ze integraal deel uit van het dichtste afhaalpuntennetwerk, met 2600 punten, van het land (in combinatie met de Postkantoren, Postpunten en Pakjespunten).

Laura Cerrada Crespo Woordvoerster, bpostgroup
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Dimitri Temmerman Woordvoerder, NMBS

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel