bpost plant een bos

Natuurpunt en bpost werken samen aan natuur op wandelafstand

ANTWERPEN, LIER – Natuurpunt en bpost hebben een overeenkomst gesloten waardoor Natuurpunt de erfpacht verwerft van vier hectare in de “Oude landen”, een waardevol natuurgebied in Ekeren bij Antwerpen. Dankzij deze overeenkomst kan Natuurpunt er de komende 66 jaar werken aan de ontwikkeling en bescherming van een prachtig bosgebied. Anderzijds neemt Natuurpunt het engagement op om één hectare terrein in het Waverwoud, in Lier, te bebossen en om te vormen tot het “bpost bos”, met zowat 10.000 bomen. Als symbolische start van de samenwerking planten Koen Van Gerven, CEO van bpost en Walter Roggeman, voorzitter van Natuurpunt, op 10 december de eerste bomen van het “bpost bos”.

Dankzij de erfpacht zal Natuurpunt de volgende 66 jaar het perceel van bpost in de Oude Landen beheren als natuurgebied. “De natuurlijke verbossing kan zich zo verder ontwikkelen en we laten er gallowayrunderen op grazen” zegt Guy Leys, die samen met de andere vrijwilligers van Natuurpunt Antwerpen-Noord instaat voor het beheer van het gebied. “Het bos wordt ieder voorjaar een paradijs voor nachtegalen en boshyacinten en daar zal iedereen van kunnen genieten, want door het perceel lopen wandel-en fietspaden” weet Guy.

“Deze samenwerking met Natuurpunt past in onze duurzaamheidstrategie. Zo hebben we sinds 2007 onze CO2-uitstoot verminderd met 31% en tegen 2020 wordt dit 45%”, zegt CEO Koen Van Gerven.

Om de samenwerking tussen bpost en Natuurpunt officieel van start te laten gaan ondertekenden Koen Van Gerven en Walter Roggeman de erfpachtovereenkomst op woensdag 10 december. Daarna hebben ze samen 300 bomen geplant in Lier.

Het Waverwoud is een duizend jaar oud woud waarvan vandaag nog steeds enkele relicten bestaan. Natuurpunt wil dit waardevol erfgoed uitbreiden en verschillende delen met elkaar verbinden.

Download foto’s (zip – 2,5 Mb)

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel