bpost postbodes bedienen regio Veurne binnenkort vanuit nieuw en modern distributiekantoor

bpost postbodes bedienen regio Veurne binnenkort vanuit nieuw en modern distributiekantoor

Op vrijdag 22 april neemt bpost het nieuwe distributiekantoor, gelegen Duvenkot 3 in Veurne, in gebruik. De postbodes vertrekken er op 61 rondes richting Nieuwpoort, Koksijde, De Panne, Veurne, en later ook Lo-Reninge en Vleteren. Het nieuwe gebouw is groter, duurzamer en zal de werknemers van bpost meer comfort bieden.

Operationele vooruitgang  

Het nieuwe distributiekantoor biedt met 5.432 vierkante meter drie keer meer ruimte dan voorheen. Die ruimte is nodig door de marktveranderingen van de laatste jaren. De brievenpost neemt jaar na jaar af, en het aantal pakketten dat wordt verzonden neemt gestaag toe.  

Story image

Door de ligging van het vorige gebouw was parkeerruimte daar tamelijk schaars. Met meer dan 10.000 vierkante meter parking, is de parking aan het nieuwe gebouw ook drie keer zo groot. De professionele  vloot van de postbodes bestaat uit 33 auto’s, 16 elektrische fietsen en nog eens 12 elektrische bike-trailers (fietsen met aanhangwagen). De parking biedt tevens ruimte voor de privévoertuigen van de medewerkers. Bovendien is de bereikbaarheid een pak beter, aangezien het nieuwe kantoor vlak naast de snelweg gelegen is.   

 Het nieuwe gebouw biedt voldoende plaats voor het honderdtal medewerkers, met een ruime operationele zone, kantoren en verschillende vergaderzalen. Bovendien is er meer comfort voor de medewerkers; zo is er een mooi ingerichte kantine en een koffiehoek. 

Een duurzame stap  

Bij het uittekenen van het nieuwe distributiekantoor werd niet enkel gedacht aan operationele verbeteringen, maar er werd ook rekening gehouden met de ecologische aspecten. Zo is het gebouw voorzien van zonnepanelen en een systeem om regenwater te recupereren. Na de verhuizing wordt ook een groot deel van het wagenpark omgezet naar elektrische voertuigen en wordt de post in het centrum van Veurne en op de zeedijk van De Panne tot en met Nieuwpoort bedeeld met elektrische fietsen met aanhangwagen. bpost blijft steeds investeren in het vergroenen van zijn aanpak.  

 Het bedrijf wil als grootste werkgever van België ook de nieuwe locatie in Veurne verder uitbreiden en zal er daarom voor de zomer nieuwe postbodes aanwerven.  

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel