bpost postbodes nemen nieuw distributiekantoor in gebruik in Rijkevorsel

bpost postbodes nemen nieuw distributiekantoor in gebruik in Rijkevorsel

Vorige week nam bpost het nieuwe distributiekantoor in Rijkevorsel in gebruik. De nieuwe locatie past binnen de optimalisatie en verduurzaming van de activiteiten van bpost in de regio’s. Het nieuwe distributiecentrum is groter en beter uitgerust om de postbodes en hun omkadering een meer moderne en comfortabele werkomgeving te bieden.

Inspelen op de stijgende pakjesvolumes 

bpost past zich constant aan aan de veranderende marktomgeving. De brievenpost neemt jaar na jaar af, en het aantal pakketten neemt toe. Deze markttrends maken centralisatie en optimalisatie van de activiteiten noodzakelijk en vragen om meer stock- en werkruimte, zoals ook in Rijkevorsel.  

Een site met vele operationele troeven 

Voor regio Rijkevorsel, was bpost reeds enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie, die uiteindelijk gevonden werd in de voormalige Aldi-site (Ambachtsweg 8, bus 0002). Deze site werd gekozen omwille van de geografische ligging en de vele troeven voor een vlottere operationele werking. 

De hall van 7.667m² werd ingericht tot een volwaardig Distributiecenter, met nieuwe werkstations en nieuw technologisch materiaal voor de postbodes.  

Buiten werd een ruime overdekte laad- en loszone gecreëerd, wat een voordeel is voor de postbodes die instaan voor het laden van de pakjes in hun fietsen of bestelwagens in uiteenlopende weersomstandigheden. 

De postbodes van Malle en Rijkevorsel halen nu reeds elke dag de uit te reiken post en pakjes op in het nieuwe gebouw. De collega’s uit Hoogstraten en Wuustwezel verhuizen eind juni. De postbodes van Beerse en Brecht vervoegen hun collega’s midden september. Alles samen zullen dan 140 medewerkers werkzaam zijn op de site, waarvan 120 postbodes. Zij zullen 100 rondes verzorgen in 7 gemeenten: Beerse, Brecht, Hoogstraten, Malle, Merksplas, Rijkevorsel en Wuustwezel.    

Mailcenter Manager Johan Stevens : “Het nieuwe, supermoderne distributiecentrum zal ons de mogelijkheid geven om de betrokken gemeentes op een zeer klantvriendelijke manier te bedelen en naadloos in te spelen op de veranderende markt.” 

Aandacht voor duurzaamheid 

In de mate van het mogelijke werd het bestaande gebouw aangepast in lijn met een verhoogde aandacht voor duurzaamheid, een belangrijke pijler van de strategie van het bedrijf.  

Zo is het gebouw voorzien van een modern systeem voor luchtzuivering en -afvoer, duurzame ledverlichting en werkt de watervoorziening volledig op regenwater.  

De dagelijkse toelevering van pakjes en brieven kan dankzij de ruime parkeergelegenheid ook veilig, sneller en duurzamer verlopen met een dubbeldeck trailer. Goed voor een grootschalige aanlevercapaciteit van 70 rolcontainers per trailer. Dit beperkt het aantal ritten vanuit het sorteercentrum Antwerpen X naar Rijkevorsel en komt de duurzaamheid van het transport ten goede. 

Het parkeerterrein biedt voldoende capaciteit om de vloot van 124 bestelwagens en 110 fietsen (waarvan 64 e-bikes) een plaats te geven en zelfs uit te breiden. bpost investeert fors in de vergroening van zijn vloot. Daarom zijn alle parkeerplaatsen uitgerust om op termijn de omschakeling te maken naar een groene vloot dankzij de installatie van laadpalen.   

Comfort en oor voor de medewerkers 

Het comfort voor de werknemers stond eveneens centraal bij het inplannen van het nieuwe gebouw. Naast de vernieuwde werkruimte en technologie in de hal, werden een verpozingsruimte en voldoende vergaderzalen voorzien voor de medewerkers van het ondersteunend personeel.  

Story image

Medewerkers die met hun eigen wagen naar het werk komen, kunnen rekenen op 160 parkeerplaatsen. Op termijn worden ook laadpalen geïnstalleerd voor het opladen van hun fiets.  

Mailcenter Manager Johan Stevens zal de site leiden en zet in op duidelijke communicatie. Hij wil een luisterend oor bieden aan alle postbodes en medewerkers die verhuizen naar het gebouw: “We zullen een sterke postboderaad oprichten. Dit is een kanaal via dewelke we de postbodes dichter bij het management brengen en omgekeerd, waardoor iedereen zich op elk moment thuis kan voelen op de nieuwe werkplek en bij de nieuwe collega’s”.  

Tot slot staan er nog nieuwe aanwervingen gepland: bpost zoekt nog een dertigtal nieuwe postbodes om de uitreiking van brieven, pakjes en kranten nog beter te verzorgen in de gemeenten Brecht en Wuustwezel.  

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel