bpost publiceert een trading update en kondigt een interim dividenduitkering aan van 1,06 EUR bruto per aandeel

Inleidende tekst bij het persbericht mbt het interimdividend
 
bpost bevestigt vandaag dat ze verwacht om voor 2018 de financiële resultaten te behalen die voorop werden gesteld, met name een genormaliseerde EBITDA onderaan de vork van € 560 tot 600 miljoen.
Na 10 maanden blijft het bedrijf op koers en dit betekent ook dat het bedrijf een interim-dividend zal uitkeren van 1,06€ per aandeel.

bpost kijkt vandaag ook met vertrouwen toe naar de belangrijke eindejaarsperiode. Dankzij haar medewerkers zal het bedrijf de focus kunnen leggen op de dienstverlening naar klanten en burgers tijdens deze uitdagende periode. Om alles in goede banen te leiden versterkt bpost het netwerk met minstens 900 extra tijdelijke medewerkers. 
 
bpost verwacht tevens dat 2019 een uitdagend jaar zal worden voor het bedrijf. Niet alleen omdat het consumentengedrag snel blijft evolueren, maar ook omdat bijzondere aandacht zal gaan naar het uitwerken van de voorstellen die vandaag op tafel liggen om de werkbelasting in evenwicht te houden, de aantrekkelijkheid van de operationele jobs te verbeteren en de koopkracht te verhogen. Deze maatregelen zullen een impact hebben op de winstgevendheid van het bedrijf maar de directie benadrukt dat het welzijn van de medewerkers hoog op de agenda staat, en dat de signalen hieromtrent gehoord zijn.

De directie is overtuigd dat ze de uitdagingen voor bpost de volgende maanden samen met alle medewerkers zal aanpakken, op deze manier kan bpost een sterke universele dienstverlener blijven, die zich aanpast aan de noden van klanten en burgers.
 

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel