bpost: resultaten derde kwartaal 2015

Kernfeiten derde kwartaal 2015

  • De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 550,5 miljoen EUR dankzij betere prestaties van Domestic Mail en een forse bijdrage van Parcels, maar ze daalden met -3,3% ingevolge een lagere vergoeding voor de DAEB en de managementbeslissing om bepaalde International Mail activiteiten in te perken, met een positieve impact op de EBIT.
  • Verbetering van de onderliggende volumetrend van Domestic Mail die -4,7% bedroeg
    (-5,7% voor 1H15) door een opleving in Advertising Mail en betere prestaties van Press.
  • Uitstekende stijging van Domestic Parcels volumes van 13,5%, beste kwartaalprestatie tot nu toe, tegenover een reeds heel sterk kwartaal vorig jaar (+10,3%), nog steeds ingevolge een sterke groei van e-commerce en een aanhoudende positieve trend in C2C. Negatief prijs/mix-effect ten belope van -3,1%.
  • International Parcels steeg met EUR 4,2 miljoen EUR, met een zich voortzettende organische groei vanuit de VS en een positieve wisselkoersimpact, maar een langzamere groei vanuit en naar China.
  • Verdere impact van de inperking van de International Mail activiteiten bij Additional Sources of Revenues, terwijl de globale rendabiliteit steeg.
  • Significante kostenbesparingen (-28,4 miljoen EUR, exclusief eenmalige elementen) en sterke productiviteitsverbetering (gemiddelde vermindering VTE met 854).
  • De genormaliseerde EBITDA steeg met 9,6 miljoen EUR. De gerapporteerde EBITDA werd geïmpacteerd door de herstructureringsprovisie met betrekking tot het sociale plan van Alpha voor een bedrag van 54,5 miljoen EUR.
  • De genormaliseerde BGAAP nettowinst van bpost NV steeg met EUR 4,7 miljoen EUR en bedroeg 51,3 miljoen EUR.
Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel