bpost: resultaten derde kwartaal 2016

Kernfeiten derde kwartaal 2016

  • De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 538,1 miljoen EUR, d.i. een daling met 2,3%, de forse toename van de inkomsten bij Parcels werden gecompenseerd door de verwachte lagere vergoeding voor de DAEB en Domestic Mail.
  • De onderliggende volumedaling bij Domestic Mail bedroeg -5,9% (-4,7% voor 3Q15). Bevestiging van de puike resultaten bij Advertising Mail gecompenseerd door Transactional Mail en Press.
  • Aanhoudende groei van dubbele cijfers van het Domestic Parcels-volume met +12,7% (+13,5% voor 3Q15) ingevolge de groei van e-commerce en C2C. Verbeterd prijs/mix-effect van -1,8%.
  • International Parcels steeg met 4,1 miljoen EUR, gesteund door een positieve bijdrage van de overnames, maar aanhoudend verlies van volumes naar China.
  • Additional Sources of Revenues aangestuurd door Value Added Services.
  • Kostenbesparingen op schema met een daling van de genormaliseerde kosten van 8,5 miljoen EUR, waardoor de loonindexering en de nieuwe CAO volledig gecompenseerd werden. Onderliggende productiviteitsverbeteringen van 604 VTE (gemiddelde onderliggende vermindering).
  • Als de DAEB niet in aanmerking werd genomen, steeg de genormaliseerde EBITDA met 2,9 miljoen EUR tot 110,1 miljoen EUR, wat aantoont dat ons operationeel model goed blijft functioneren.
  • De genormaliseerde BGAAP nettowinst van bpost NV daalde met slechts 0,8 miljoen EUR en bedroeg 50,5 miljoen EUR.
  • Vooruitzichten voor 2016 opnieuw bevestigd: op schema en overtuigd om onze vooruitzichten te realiseren.

Investeerders Resultaten
Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel