bpost: resultaten tweede kwartaal 2015

Kernfeiten tweede kwartaal 2015

  • De bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen 597,6 miljoen EUR, d.i. een daling met 2,6% als gevolg van verkiezingen in 2014, de lagere vergoeding voor de DAEB, de managementbeslissing om bepaalde International Mail activiteiten te beperken maar ook door een slechte prestatie in Advertising Mail. Daarentegen is er een sterke groei in pakketten.
  • De onderliggende volumedaling bij Domestic Mail bedroeg -6,1% (-5,1% voor 2Q14) als gevolg van Advertising Mail
  • Domestic Parcels volume steeg met 12,6% (+4,7% voor 2Q14) als gevolg van een sterke
    e-commerce groei en een aanhoudende positive trend in C2C. Negatief prijs/mix effect ten belope van -3%, maar in mindere mate dan in het eerste kwartaal van 2014.
  • International Parcels steeg met 9,3 miljoen EUR, ingevolge de organische groei vanuit de VS, een positieve wisselkoersimpact en goede melkpoeder volumes naar China.
  • Additional Sources of Revenues voornamelijk beïnvloed door de inperking van International Mail activiteiten met heel lage marges, terwijl de totale winstgevendheid verbeterde.
  • Kosten (exclusief eenmalige elementen en transport) daalden met 14,0 miljoen EUR, en waren perfect onder controle met een sterke productiviteitsverbetering (gemiddelde VTE daling met 829).
  • EBITDA daalde met 3,8 miljoen EUR, waarvan impact verkiezingen -4,6 miljoen EUR en impact DAEB -4,2 miljoen EUR bedroegen, terwijl ons operationeel model blijft werken.
  • Nettowinst van bpost NV (BGAAP) daalde slechts met 0.4 miljoen EUR tot 83,8 miljoen EUR.
Investeerders Resultaten
Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel