bpost: resultaten vierde kwartaal 2016

Kernfeiten vierde kwartaal 2016

 • De genormaliseerde bedrijfsopbrengsten (inkomsten) bedroegen EUR 690,7 miljoen EUR (+7,4%) dankzij uitstekende inkomsten bij Parcels ten gevolge van de eindejaarsverkopen en de positieve impact van de consolidatie van Ubiway (1 maand), dewelke de evolutie van Domestic Mail compenseerde.

 • De onderliggende volumetrend bij Domestic Mail bedroeg -6,4% (-5,0% voor het jaar 2016) te wijten aan een hoge vergelijkbare basis in het kwartaal voor transactional en advertising mail. Stabiel onderliggende mail trend voor het volledige jaar van -5,0%.

 • Forse volumestijging bij Domestic Parcels van +21,7% (+17,1% voor het volledige jaar), ten gevolge van snel groeiende e-commerce, zeer sterke trend in C2C en de eerste zichtbare resultaten van het niet-exclusieve DPDHL B2C samenwerkingsverband. Prijs/mix-effect van
  -3,4%.

 • International Parcels steeg met 13,1 miljoen EUR, ten gevolge van de positieve bijdrage van overnames en de toename van stromen vanuit de VS, gedeeltelijk tenietgedaan door aanhoudend verlies van volumes naar China.

 • Additional Sources of Revenues aangestuurd door Value Added Services en financiële inkomsten.

 • Kosten (-0,4 miljoen EUR) excl. Ubiway lichtjes lager en goed onder controle. Productiviteitsverbeteringen van gemiddeld 699 VTE en uitzendkrachten voor het kwartaal.

 • De genormaliseerde EBITDA steeg met 4,4 miljoen EUR tot 141,5 miljoen EUR.

 • De genormaliseerde nettowinst van bpost NV (BGAAP) voor het volledige jaar bedroeg 286,5 miljoen EUR.

 • Voorgesteld totaal dividend van 1,31 EUR bruto per aandeel gebaseerd op de resultaten van 2016, bestaande uit een interimdividend van 1,06 EUR (uitgekeerd in december 2016) en een voorgesteld einddividend van 0,25 EUR, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders.

Investeerders Resultaten
Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel