bpost rondt de overname van Radial af

Op 16 november 2017 verwierf bpost 100 % van de aandelen van Radial, nadat het van de desbetreffende mededingingsautoriteiten alle noodzakelijke goedkeuringen had gekregen.

Voor bpost betekent het afronden van deze overname een grote sprong voorwaarts in haar ambitie om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux, Europa, Noord-Amerika als wereldwijd.

 

De overname van Radial, een toonaangevende speler op het gebied van geïntegreerde logistieke dienstverlening inzake e-commerce, past perfect in de groeistrategie van bpost. Ze stelt bpost in staat om haar bestaande aanwezigheid in de VS te vergroten en haar dienstenaanbod uit te breiden met meerwaardeactiviteiten die de volledige logistieke keten voor e-commerce bestrijken. Door in te zetten op e-commercelogistiek kan bpost putten uit een grotere en meer aantrekkelijke bron van waardecreatie en voordeel halen uit het hoge groeipotentieel dat de wereldwijde e-commerce biedt.

 

Niet alleen krijgt bpost  zo een stevige voet aan de grond in de VS, maar Radial  biedt, samen met Landmark Global, een sterk platform om haar klanten in Europa en Noord-Amerika een grensoverschrijdende dienstverlening aan te bieden die tot de beste van de sector behoort. Met deze overname verwerft bpost omvang, geloofwaardigheid en een aanzienlijke waaier aan expertise en vaardigheden vanuit de vooruitstrevende Amerikaanse e-commercemarkt. Dit alles zal in grote mate bijdragen tot de ontwikkeling van end-to-endoplossingen op het vlak van e-commercelogistiek in de Benelux en in Europa.

 

Het hoofdkantoor van Radial is gevestigd in King of Prussia, Pennsylvania (VS). In 2016 verwerkte Radial meer dan 306 miljoen stuks voor haar retailklanten, gespreid over 24 fulfillmentcenters. Het bedrijf biedt ook geïntegreerde diensten aan zoals omnichannel technologie oplossingen, diensten op vlak van betaling, belasting en fraudebescherming, orderverwerking (fulfillment), "last mile" uitreiking en klantendienstverlening voor merken en retailers. Hiermee heeft Radial een ruime voorsprong op haar concurrenten op vlak van omvang, geografische dekking en breedte van haar dienstenaanbod.

 

De verwachte genormaliseerde jaarlijkse inkomsten van Radial voor 2017 zullen tussen $970 en $1.020 miljoen liggen. De verwachte genormaliseerde EBITDA zal tussen $65 en $70 miljoen liggen in 2017. De overname van Radial zal in de bpost rekeningen geconsolideerd worden vanaf 16 november 2017.

 

bpost Parcels & Logistics Americas zal geleid worden door Pierre Winand, die ook "President Americas" van Landmark Global blijft. De voormalige Radial CEO Matt Espe treedt onmiddellijk af.

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel