bpost stelt haar postzegelcollectie 2020 voor

bpost stelt haar postzegelcollectie 2020 voor

Blikvangers zijn 75 jaar Suske en Wiske, de 60ste verjaardag van Koning Filip en een serene postzegel om de ziekte van Alzheimer onder de aandacht te brengen.

bpost stelt vandaag de nieuwe postzegelcollectie voor 2020 voor. Met uitgiften over zijn mensen en zijn erfgoed wordt de postzegel andermaal een ware ambassadeur van België. Zo komt er een postzegel voor de 60ste verjaardag van Koning Filip en de 75ste van onze striphelden Suske en Wiske.  Met postzegels over het EK voetbal en de Olympische Spelen hopen we onze Belgische atleten tot spraakmakende prestaties te stimuleren. Maar de collectie heeft ook aandacht voor meer sociale thema's, zoals de ziekte van Alzheimer.

75 jaar Suske en Wiske (verschijnt op 27 januari 2020)

Ook al blijven ze er eeuwig jong uitzien, toch vieren Suske en Wiske in 2020 al hun 75ste verjaardag. De bekende Belgische stripfiguren krijgen niet voor het eerst een postzegelreeks die hun evolutie illustreert, van het prille begin tot nu. 

Meesterlijke schilders: Jan Van Eyck (verschijnt op 16  maart 2020)

In 2020 keert het gerestaureerde Lam Gods terug naar de Gentse Sint-Baafskathedraal, dé gelegenheid om de schilder Jan Van Eyck te eren. Het postzegelvel krijgt de vorm van het Lam Gods en plooit ook zo open.

De stilte van Alzheimer (verschijnt op 31 augustus 2020)

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Met een speciale postzegel brengen we de ziekte van de stilte op een serene manier onder de aandacht.  

 

Ook deze uitgiften verschijnen in 2020

Uitgiftedatum 27 januari 2020

 • De "omgekeerde Dendermonde", een begrip onder filatelisten, bestaat 100 jaar. De perfecte gelegenheid om de meest iconische postzegels uit de Belgische geschiedenis… op een postzegel te zetten.
 • Voor het derde jaar op rij komt er een uitgifte over geometrische patronen in de natuur. Nu is het de beurt aan de vijfhoek.

 

Uitgiftedatum 16 maart 2020

 • Op 15 april 2020 mag Koning Filip 60 kaarsjes uitblazen voor zijn verjaardag. De uitnodigingen voor het feest kan onze vorst versturen met de postzegel die speciaal voor deze gelegenheid wordt uitgegeven.
 • De duivensport is een typisch Belgische traditie. De postzegelreeks zet de geschiedenis van de duivenmelker, zijn duivenkot en de blauwe geschelpte in de kijker.
 • In 1945 werden de Verenigde Naties opgericht. 75 jaar later belichten we deze internationale organisatie met een postzegel, waarvan het logo wordt gebruikt door alle landen die voor deze gelegenheid een postzegel uitgeven.

 

Uitgiftedatum 15 juni 2020

 • Luik, de vurige stede. Zijn belangrijkste monumenten sieren volgend jaar een postzegelblaadje.
 • Lang voordat de postbedeling door de overheid werd georganiseerd, waren er al postdiensten tussen verschillende steden. We brengen in een postzegeluitgifte de sfeer rond deze oude postroutes tot leven.
 • In 2020 trekken de Olympische Spelen naar Japan. Met een postzegel wensen we alle Belgische deelnemers alvast veel succes in Tokio.
 • De Rode Duivels zijn een van de favorieten voor het Europese kampioenschap voetbal, dat in 12 verschillende landen wordt gespeeld. Voetbal bouwt bruggen, de postzegel geeft alvast de voorzet.

 

Uitgiftedatum 31 augustus 2020

 • Wat hebben de veelvraat, bruine beer, wolf, lynx en Europese bizon gemeen? Drie dingen: ze vormen samen de Europese "big five", leven allemaal in het wildpark van Les Grottes de Han en staan in 2020 op een postzegelreeks.
 • Chevetogne, Maredsous, Postel, Zevenkerken en Westmalle. Deze vijf bijzondere abdijen en kloosters sieren een opmerkelijk postzegelvel.
 • Honderd jaar geleden begon het tijdperk dat vaak wordt bestempeld als de "Roaring Twenties". Illustratrice Eva Mouton vatte deze periode samen in vijf kleurrijke postzegels.

 

Uitgiftedatum 26 oktober 2020

 • Een postzegel met een werk van de internationaal geroemde Belgische kunstenares Belinde De Bruyckere.
 • Niet elke paddenstoel is rood met witte stippen… Vijf opmerkelijke exemplaren leveren daarvan het bewijs op een postzegelreeks.
 • De Belgische begraafplaatsen bezitten heel wat waardevol funerair erfgoed. Wij zetten vijf grafmonumenten in de kijker.
 • Speculaas is van een koekje voor speciale gebeurtenissen uitgegroeid tot een dagelijkse lekkernij. Dat verdient een smakelijke postzegeluitgifte om van te watertanden.
 • Het postzegeljaar 2020 sluiten we af met een klassieker, de Kerstzegel. Dit keer zochten we inspiratie bij dieren in de sneeuw.

 

De afbeeldingen van de postzegels zijn beschikbaar via de website van bpost. Alle postzegels zijn te koop via de bpost webshop vanaf de uitgiftedatum.

Contacteer ons
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel