bpost versnelt zijn transformatie door zijn structuur en Group Executive Committee aan te passen

Om het bedrijf voor te bereiden op de toekomst, heeft de Raad van Bestuur besloten om de structuur en het Group Executive Committee aan te passen. Vanaf 2 mei wordt bpost Group georganiseerd in drie businessunits: Mail&Retail, onder leiding van Kurt Pierloot, Parcels&Logistics Europe&Asia onder leiding van Luc Cloet en Parcels&Logistics North America onder leiding van Pierre Winand. Luc Cloet en Pierre Winand worden ook leden van het Group Executive Committee.

bpost groeide de afgelopen jaren uit tot een internationaal en dynamisch bedrijf dat sterke prestaties neerzette als een toonaangevende post- en pakjesoperator met erkende expertise en kennis.  In de toekomst wil bpost een innovatieve en efficiënte operator blijven in België, met een "last mile" die is aangepast aan de veranderende behoeften van de Belgische samenleving, een uitzonderlijk klantenbereik en een duurzame naleving van de universele dienstverplichting. We willen ook een leider in e-commercelogistiek worden in de Benelux die dankzij zijn aanwezigheid in de EU en de VS Belgische bedrijven en consumenten toegang biedt tot logistieke oplossingen voor de e-commerce in de EU en de VS. Om deze ambitie waar te maken, hebben we een doelgerichte strategie bepaald die onveranderd blijft.

De  versnelde daling in briefwisseling , de toename van de pakjesvolumes en de waardecreatie voor e‑commercelogistiek zijn enkele van de belangrijke uitdagingen die ervoor zorgen dat bpost zijn  organisatie en Group Executive Committee moet aanpassen. Het bedrijf wordt daarom in drie businessunits georganiseerd:

Mail & Retail

De businessunit Mail & Retail zal instaan voor de commerciële en operationele activiteiten van briefwisseling  en verkooppunten in België. Kurt Pierloot zal deze nieuwe businessunit leiden en blijft ook lid van het Group Executive Committee.

Parcels & Logistics Europe & Asia

De businessunit Parcels & Logistics Europe & Asia zal instaan voor de commerciële en operationele activiteiten van Pakjes en Logistiek in Europa en Azië. Luc Cloet, die nu aan het hoofd van deze entiteit staat, wordt lid van het Group Executive Committee.

Parcels & Logistics North America

De businessunit Parcels & Logistics North America zal instaan voor de commerciële en operationele activiteiten van Pakes en Logistiek in Noord-Amerika. Zowel Radial als Landmark Global in Noord-Amerika vallen onder deze entiteit. Pierre Winand, die nu aan het hoofd van deze entiteit staat, wordt lid van het Group Executive Committee.

 

Luc Cloet, 59, begon zijn carrière in 1981 bij Unilever België en bekleedde daarna verschillende uitvoerende functies bij de hoofdzetel Unilever Rotterdam en bij Unilever Belgium Ice cream & Frozen Foods company. In september 2000 ging hij als Managing Director Parcels & Express van start bij bpost en eind 2015 werd hij verantwoordelijk voor de activiteiten met betrekking tot de zakelijke ontwikkeling van de businessunit bpack. Luc behaalde een Master in Toegepaste Economie aan de Universiteit Antwerpen.

Pierre Winand, 51, begon zijn carrière bij KPMG, een auditbedrijf. Daarna bekleedde hij verschillende uitvoerende functies bij InBev en ChemicaInvest Holdings. In 2006 werd hij Chief Financial Officer van bpost en in 2017 nam hij de leiding van de businessunit Americas, die zich richt op pakjes. Pierre behaalde een Master in Toegepaste Economie aan het HEC in Luik.

Marc Huybrechts, het lid van het Group Executive Committee dat nu verantwoordelijk is voor Mail Retail Solutions, verlaat het bedrijf. Philippe Dubois, momenteel ook lid van het Group Executive Committee en verantwoordelijk voor Mail Service Operations, zal rapporteren aan Kurt Pierloot. Voor de andere verantwoordelijkheden binnen het Group Executive Committee verandert er niets. 

 

Koen Van Gerven, CEO van bpost: "Ik ben ervan overtuigd dat deze veranderingen in de organisatie ons bedrijf beter zullen positioneren, zodat we onze strategie met succes kunnen doorvoeren. Ze  helpen ons  sneller om te vormen tot een internationale en dynamische groep met hoofdzetel in België. Ik ben blij Luc en Pierre te mogen verwelkomen in het Group Executive Committee van bpost.  Zij brengen uitstekend leiderschap en expertise op topniveau in het domein van de Pakjes & Logistiek mee. Ik wil ook Marc Huybrechts en Philippe Dubois van harte bedanken voor hun bijdrage aan de resultaten van bpost de afgelopen jaren. Onder leiding van Marc zagen we opnieuw een positieve volumetrend in reclamepost, namen we Ubiway over en ontwikkelden we de kredietactiviteiten en digitale activiteiten van bpost bank. Philippe bracht onze Visie 2020 met succes in de praktijk en lanceerde vorig jaar het nieuwe sorteercentrum in Brussel.  Samen met de andere leden van het Group Executive Committee, ben ik er zeker van dat we een heel sterk en ervaren managementteam hebben om de omvorming van dit bedrijf te versnellen."

 

 

Voor meer informatie:

 

Baudouin de Hepcée (journalisten en investeerders): 32 (0) 476 49 69 58

Barbara Van Speybroeck (enkel journalisten): +32 (0)476 51 79 29

[email protected]

 

Saskia Dheedene (enkel investeerders): +32 (0)2 276 76 43

[email protected]

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel