bpost verwacht recordaantal pakjes deze eindejaarsperiode

  • Meer dan 420.000 pakjes per dag vanaf deze week
  • Een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar
De favoriete outfit voor nieuwjaar of de geschenken onder de kerstboom worden steeds vaker online aangekocht en via bpost aan huis of in ophaalpunt naar keuze gebracht. Vorig jaar noteerde bpost reeds een drukke eindejaarsperiode met een verdubbeling van het gemiddeld aantal pakjes. Vandaag verwacht het bedrijf een recordaantal pakjes te verwerken deze eindejaarsperiode, tot 450.000 per dag. Op 18 december schenkt bpost 20 cent per besteld pakje aan Music For Life en Viva For Life. 

De drukke periode voor bpost begon opvallend vroeg dit jaar: een belangrijke stijging in het aantal pakjes werd reeds opgemeten sinds "Black Friday" en "Cyber Monday" op 23 en 26 november. Maar nu het kerstweekend in zicht komt stijgt het aantal pakjes binnen het netwerk elke dag tot recordhoogtes. bpost verwacht de dagen voor Kerstmis gemiddeld 420.000 pakjes per dag te verwerken, dit kan oplopen tot 450.000 een stijging van 100% ten opzichte van een gewone werkdag en 25% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Om alles in goede banen te leiden en elk pakje tijdig op zijn bestemming te brengen heeft het bedrijf 900 extra tijdelijke medewerkers gerekruteerd voor dit eindejaar. Daarnaast kan bpost rekenen op een sterk netwerk van 5 performante sorteercentra en 13.000 postbodes om het groot aantal pakjes en wenskaarten uit te reiken. Deze inspanningen leiden tot mooie kwaliteitscijfers tijdens deze uitzonderlijk drukke periode, met 95% van de pakjes die binnen de 24uur door bpost worden geleverd.

Iedereen helpt iedereen, ook bij bpost
bpost wil er zijn voor iedereen. Om deze eindejaarsperiode extra warm te maken, ook voor mensen in nood, helpt het bedrijf een handje door morgen - 18 december 20 cent per besteld pakje te schenken aan Music For Life en Viva For Life. Ook persoonlijke kerstkaartjes maken extra mensen gelukkig, want per verstuurde Mobile Postcard tussen 18/12 en 24/12 schenkt bpost 20 cent aan beide organisaties.
 
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel