bpost verwerkt recordaantal pakjes deze eindejaarsperiode

bpost verwerkt recordaantal pakjes deze eindejaarsperiode

  • Sinds Black Friday sorteert bpost tot 480.000 pakjes per dag
  • Meer dan 20% groei ten opzichte van vorig jaar
  • 1.900 extra mensen versterken het netwerk van bpost

bpost blijft de belangrijkste pakjesverdeler in ons land als het gaat om de favoriete nieuwsjaarsoutfit of de geschenken onder de kerstboom te leveren. Elk jaar blijft het aantal pakjes stijgen, tussen 2018 en 2019 zelfs met meer dan 20%. Deze eindejaarsperiode verwerkt het bedrijf een recordaantal pakjes, tot 480.000 per dag. Op 18 december schenkt bpost 20 cent per besteld pakje aan Music For Life en Viva For Life. 

Een belangrijke stijging in het aantal pakjes werd reeds opgemeten sinds 2 December, met de koopjesdagen van Black Friday, Cyber Monday en Sinterklaas. En met het kerstweekend in zicht blijven de volumes op recordhoogtes. bpost verwacht de dagen voor Kerstmis gemiddeld 440.000 pakjes per dag te verwerken, een stijging van meer dan 60% ten opzichte van een gewone werkdag en 20% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Om alles in goede banen te leiden en elk pakje tijdig onder de kerstboom te krijgen heeft het bedrijf 1.900 extra tijdelijke medewerkers gerekruteerd voor dit eindejaar, deze extra versterking komt er in de hele operationele keten zoals transport, uitreiking van pakjes en sortering. Daarnaast kan bpost rekenen op een sterk netwerk van 5 performante sorteercentra, meer dan 13.000 ervaren postbodes, 900 chauffeurs en 2.500 ophaalpunten over het hele land, zoals postkantoren, postpunten en pakjesautomaten.

1 app voor al jouw pakjes
Via de mobiele applicatie van bpost kan iedereen zijn of haar pakjes volgen. En niet enkel pakjes van bpost want dankzij een recente update van de bpost app kan je op één plaats ook al je pakjes volgen van de andere pakjesuitreikers. Sinds kort test het bedrijf ook een nieuwe functionaliteit in de app, "Mijn post". Met deze pilot kan een testpubliek momenteel elke ochtend in de app zien welke post er die dag in hun brievenbus zal zitten.  

Iedereen helpt iedereen, ook bij bpost
bpost is er voor iedereen. Om deze eindejaarsperiode extra warm te maken, ook voor mensen in nood, helpt het bedrijf een handje door op 18 december 20 cent per besteld pakje te schenken aan Music For Life en Viva For Life. 

Contacteer ons
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel