bpost voortaan (t)huisleverancier voor pakjes 2dehands

bpost voortaan (t)huisleverancier voor pakjes 2dehands

2dehands en bpost gaan samenwerken. Voortaan biedt 2dehands een nieuwe dienst aan, waardoor gebruikers van het grootste Belgische zoekertjesplatform hun tweedehandsspullen op een makkelijke en betrouwbare manier kunnen verzenden of ontvangen. Zowel voor verkopers als kopers levert de nieuwe functionaliteit voordelen op, op vlak van gebruiksgemak. En uiteraard verlopen de transacties in een veiligere omgeving. De verzendservice is immers geïntegreerd in het betaalsysteem dat 2dehands in de zomer van 2020 al lanceerde in samenwerking met OPP (Online Payment Platform BV) .

Gebruiksvriendelijk én betrouwbaar

Dagelijks wisselen gemiddeld zo’n 50.000 spullen van eigenaar via het platform van 2dehands. Al die items moeten snel en veilig van de verkoper naar de koper geraken. Voor de verkoper biedt de nieuwe verzendfunctionaliteit op 2dehands een nog groter bereik qua kopers in heel België. Nadat de koper de betaling via “Betaalverzoeken met Bancontact”* succesvol heeft afgerond, krijgt de verkoper direct een bpost-verzendlabel in de mailbox dat hij rechtstreeks kan printen. Tot slot moet de verkoper nooit ver lopen naar een van de meer dan 2.000 bpost Afgiftepunten of een van de meer dan 400 Pakjesautomaten in België.Via de My bpost app of via Track&Trace, kunnen zowel de verkoper als de koper de zending volgen van zodra die in een Afgiftepunt is binnengebracht.

Story image

Op basis van eigen onderzoek schat 2dehands dat bij zowat de helft van alle verkopen die worden afgesloten via het platform, de goederen per post of koerier worden verzonden. De nieuwe dienst maakt de verzending een pak makkelijker voor die duizenden mensen, verzenders en ontvangers. 2dehands-gebruikers betalen de concurrentiële bpost- tarieven voor de verzending. Voor een pakje tot 5 kg bedraagt de verzendkost bijvoorbeeld 5,7 euro.

Veiliger betalen

Veiliger en gemakkelijk betalen is uiteraard enorm belangrijk bij de vele deals op 2dehands. Dankzij het betaalverzoek met Bancontact en de Payconiq-oplossing die vorig jaar werden gelanceerd, hoeven kopers en verkopers geen bankgegevens uit te wisselen en kunnen ze met een gerust hart zaken doen. De grootste zoekertjessite sloot een partnership met de grootste bezorgdienst van ons land en dankzij deze samenwerking kunnen verkopers nu ook gebruik maken van een betrouwbare verzendservice.

Story image
Aleksandra Vidanovski, woordvoerder van 2dehands: ”Gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden en meteen ook de belangrijkste drijfveer voor deze samenwerking met bpost. Door het gebruikers makkelijk te maken, hebben ze geen reden meer om zich tijdens het handelen te laten wegleiden van ons platform.”
Pascal De Greef, verantwoordelijk voor de Belgische pakjesactiviteiten van bpost, vult aan: “Dankzij onze dienstverlening en ons uitgebreid netwerk van ophaal- en afgiftepunten, zijn we de ideale partner voor 2dehands, de belangrijkste speler in België voor de tweedehandseconomie. Want inderdaad, gemak is een belangrijk criterium om voor een dienstverlener te kiezen. We geloven in het gecombineerd aanbieden van diensten aan concurrentiële tarieven en werken dan ook samen met onze partners in die geest.”

Kijk voor meer tips over veiliger handelen ook op https://www.2dehands.be/i/veilig-handelen/
​Voor alle info over de nieuwe verzendservice: https://www.2dehands.be/i/verzenden/

Over 2dehands

2dehands werd opgericht in 1999 als een van de eerste zoekertjessites in België. Intussen is 2dehands met 42 rubrieken bijzonder populair: het aantal bezoekers stijgt nog elke dag. Zowel particulieren, als kleine en grote bedrijven gebruiken 2dehands: goed voor zo’n 3 miljoen bezoekers per maand. Samen kopen en verkopen ze nieuwe en gebruikte items en diensten. Elke dag worden er gemiddeld 70.000 nieuwe zoekertjes geplaatst. Van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en huisraad. Stuk voor stuk zijn ze allemaal wereldveranderaars want deze miljoenen gebruikers dragen telkens bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen. Kijk voor meer informatie op www.2dehands.be

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR. Kijk voor meer informatie op www.bpost.be

 

Voor meer informatie over 2dehands kunt u contact opnemen met Tom De Bruyckere
​T. +32 476 45 15 03
​Mail : [email protected]

Voor meer informatie over bpost, kunt u contact opnemen met Veerle Van Mierlo,
​T. +32 472 92 02 29
​Mail: ​ [email protected]

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel