bpost werkt samen met de Oekraïense post om de slachtoffers in Oekraïne te helpen

bpost werkt samen met de Oekraïense post om de slachtoffers in Oekraïne te helpen

Iedereen kan hulpgoederen afleveren in onze postkantoren

bpost steunt de burgers die getroffen worden door de humanitaire crisis in Oekraïne. Het Belgische postale en logistieke e-commercebedrijf stelt vanaf maandag 21 maart 2022 tot 15 april 2022 zijn 657 Postkantoren ter beschikking om er eerstehulpgoederen in te verzamelen. De giften worden dan gesorteerd in een sorteercentrum  van het bpost-netwerk. bpost-chauffeurs brengen ze daarna met vrachtwagens van het bedrijf tot aan de Oekraïense grens als antwoord op de humanitaire crisis. Ukrposhta, de Oekraïense nationale postoperator, neemt de dozen met de giften daar over om ze in eigen land te verdelen.  

De oorlog die momenteel volop woedt in Oekraïne laat niemand onbewogen. bpost en Ukrposhta slaan de handen in elkaar om de Oekraïense bevolking te helpen. 

"bpost group zal het nodige doen om zijn broeders, zusters en het Oekraïense volk te helpen”, zegt Dirk Tirez, CEO van bpost group, nadat hij telefonisch contact had met de CEO en de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Oekraïense post die de behoeftige Oekraïense burgers helpt. “Net als onze collega’s van Ukrposhta zijn wij een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in transport en logistiek. We zullen al onze troeven uitspelen om aan hun noden te voldoen. De medewerkers van Ukrposhta kunnen hun postale basiswerk niet meer uitvoeren, maar proberen zoveel mogelijk hulpgoederen te vervoeren en te verdelen onder de Oekraïense bevolking."

Een uitgebreid Belgisch netwerk 

Belgen die hulp willen bieden aan de Oekraïners die niet uit hun land kunnen vertrekken, kunnen vanaf maandag 21 maart 2022 in een van onze 657 postkantoren voedselpakketten afgeven, liefst verpakt in stevige, open dozen (ontdaan van alle verzendlabels). We aanvaarden enkel levensnoodzakelijke producten en levensmiddelen die je lang kan bewaren op kamertemperatuur, die je niet moet opwarmen voor verbruik en die in onbreekbare en originele verpakkingen zitten (geen glazen potten). 

Wij zamelen alleen de volgende producten in:

  • Ingeblikt voedsel (vis, vlees), verpakte droge vruchten/noten, (ontbijt)granen, verpakte droge koekjes of beschuiten, babyvoeding (melkpoeder, ...) niet verpakt in glazen potjes​;
  • Droge of blikvoeding voor katten- en honden (pakken van max 5 kg);
  • Hygiëneartikelen: gel en zeep voor het lichaam, shampoo, tandpasta, tandenborstels, babyluiers en luierbroekjes, vochtige doekjes, inlegkruisjes, maandverband en tampons.

In elk van onze 657 postkantoren kunnen de dozen met hulpgoederen worden afgegeven; vervolgens worden alle goederen bijeengebracht in een sorteercentrum. Vandaar worden de bpost-vrachtwagens geladen die vertrekken naar een afgesproken plaats aan de Oekraïense grens. Daar nemen de medewerkers van Ukrposhta de levensmiddelen over om ze te vervoeren naar en te verdelen onder de slachtoffers in Oekraïne die de oorlog en het land niet kunnen ontvluchten.  

Meer informatie via deze link: www.bpost.be/ukraine

Vind een postkantoor in jouw buurt via deze link. De hulpgoederen kunnen enkel worden afgegeven in echte Postkantoren, niet in Postpunten of Pakjespunten.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel