bpost werkt samen met Russell Reynolds om een nieuwe CEO te kiezen

bpost werkt samen met Russell Reynolds om een nieuwe CEO te kiezen

bpost selecteerde het headhuntersbureau Russell Reynolds om het Bezoldigings- en Benoemingscomité en de Raad van Bestuur bij te staan in hun zoektocht naar een nieuwe Chief Executive Officer.

Kandidaten voor deze functie dienen hun cv vóór 20 januari 2014 op te sturen naar één van de volgende e-mailadressen: yves.depoucques@russellreynolds.com; jean.VandenEynde@russellreynolds.com of pascale.simon@russellreynolds.com.

Russell Reynolds zal een lijst aanleggen van gekwalificeerde kandidaten op basis van een zorgvuldig opgesteld profiel, met uitgebreide en gedetailleerde specificaties. De kandidaat moet met name voldoen aan de hoogste normen inzake integriteit, moet alle aandeelhouders en stakeholders vertrouwen kunnen inboezemen, en het vertrouwen genieten van internationale beleggers.

Aan de hand van dat verslag zal het Bezoldigings- en Benoemingscomité zijn aanbevelingen formuleren aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur, bijgestaan door Russell Reynolds, zal dan de kandidaat die voor de functie van CEO wordt voorgesteld, voordragen aan de Regering, zodat die een beslissing kan nemen over de uiteindelijke benoeming.

Om het selectieproces van de nieuwe CEO van bpost, een beursgenoteerd bedrijf, efficiënt en eerlijk te laten verlopen, zullen alle betrokken partijen zich tijdens de procedure van alle commentaar onthouden.

In de tussentijd zal Johnny Thijs het Bedrijf blijven leiden, tot de nieuwe CEO er is.


Voor meer informatie:

Pers

Piet Van Speybroeck

Director External Communication & Public Affairs

T. +32 2 276 21 85

M. +32 477 68 47 12

piet.vanspeybroeck@bpost.beBeleggers

Paul Vanwambeke

Director Investor Relations

T. +32 2 276 28 22

investor.relations@bpost.be

Investeerders
Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel