bpost wint de “Milieuprestatie van het jaar”-award bij de Parcel and Postal Technology International Awards 2021

bpost wint de “Milieuprestatie van het jaar”-award bij de Parcel and Postal Technology International Awards 2021

In Wenen werden de winnaars bekend gemaakt in de 8 categorieën van de jaarlijks uitgereikte Parcel and Postal Technology International Awards.

bpost kwam als winnaar uit de bus in de categorie “Environmental Achievement of the Year - ​ Milieuprestatie van het jaar”. De onderneming kon de award in ontvangst nemen voor zijn Ecozone concept, waarbij brieven en pakjes uitstootvrij worden beleverd in de stad Mechelen. bpost realiseert dit door een combinatie van een volledige groene vloot (elektrische bestelwagens en fietsen en fietstrailers) met een erg dens netwerk van ophaalpunten, en met name Pakjesautomaten voor het ophalen of wegbrengen van pakjes. De resultaten van het project worden permanent gemonitord door een onafhankelijk instituut, nl. Vrije Universiteit Brussel (VUB), dat de impact meet op de globale levenskwaliteit in de stad. ​ ​ ​

Dirk Tirez, CEO bpost group: “Duurzaam ondernemen met zorg voor onze planeet staat bovenaan in onze strategie. Dit vraagt dat wij onze manier van werken herdenken en aanpassen. Wij tonen dat verandering mogelijk is en wordt gedragen door stadsbesturen en burgers. De Ecozone bewijst dat klantentevredenheid, dienstverlening en innovatie perfect hand in hand kunnen gaan om de gezamenlijke ambities op het vlak van duurzame ontwikkeling waar te maken”.  
 "Het niveau van de inzendingen was dit jaar uitzonderlijk hoog," aldus Dan Symonds, online redacteur van het tijdschrift Parcel and Postal Technology International. "Terwijl een groot deel van de wereld te lijden had onder de pandemie en stilviel, zag de bezorg- en logistieke sector wereldwijd recordcijfers, zowel wat betreft inkomsten als het aantal verzonden poststukken. De winnaars en de bedrijven op de shortlist mogen allemaal erg trots zijn op hun bijdrage aan deze boomende sector." 
Story image

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel