bpost wordt beloond voor zijn initiatieven rond duurzame ontwikkeling

bpost staat vanaf nu in de “Ethibel Sustainability Index Excellence Europe”. Voor het derde jaar op rij behaalde bpost voor zijn milieubeheer de eerste plaats in het internationale klassement van de International Post Corporation (IPC).

bpost werd geselecteerd voor de Ethibel Sustainability Index Excellence Europe dankzij zijn programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Forum ETHIBEL, dat toezicht houdt op deze index, is een onafhankelijk ratingbureau voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Investeerders die willen investeren in een maatschappelijk verantwoord bedrijf kunnen zich baseren op deze index.

bpost heeft in 2015 bovendien zijn eerste plaats bevestigd in de rangschikking die de IPC elk jaar opstelt met betrekking tot het milieubeheer van zijn leden. In de IPC zitten postbedrijven uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië-Stille Oceaan. Die operatoren zijn samen goed voor meer dan 80 % van de postvolumes in de hele wereld.

Deze twee erkenningen bevestigen dat de initiatieven die bpost al meerdere jaren neemt om de impact van zijn activiteiten op het milieu te verminderen, wel degelijk vruchten afwerpen.

In de periode 2007-2014, daalde de CO2-uitstoot van zijn activiteiten met 35 %. bpost gaat prat op die mooie resultaten en zal zich dan ook verder blijven inspannen om rationeel om te springen met energie en om zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Er werden tegen 2020 nieuwe doelstellingen vastgelegd zoals de vermindering van de CO2-uitstoot met 45 % ten opzicht van 2007. Het bureau CO2logic garandeert dat het ambitieniveau van bpost de verwachtingen van de sector overtreft om de temperatuurstijging te beperken tot minder dan 2°C.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, ondertekende samen met 76 bedrijven, NGO’s en universiteiten op 11 september een intentieverklaring om via de COP21 een akkoord en acties te vragen tegen de opwarming van de aarde. Met deze brief bevestigen ze hun intentie om alle inspanningen te leveren die nodig zijn om de uitstoot van broeikasgassen met 70 % te verminderen tegen 2050.

Koen Van Gerven verklaart : “ Een akkoord in het kader van de COP21 is essentieel om de overgang naar duurzaam ondernemen te versnellen. bpost blijft in de komende jaren werken aan de vermindering van zijn CO2-uitstoot. Zo dragen we ons steentje bij om de temperatuurstijging te beperken tot minder dan 2 graden Celsius.”

Meer informatie:
Baudouin de Hepcée
M. +32 476 49 69 58 | T. +32 2 276 22 28
baudouin.dehepcee@bpost.be

Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel