bpost zamelde 171 ton giften in voor Turkije

bpost zamelde 171 ton giften in voor Turkije

Op 21 februari gaf bpost het startschot voor een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Deze eindigde op 31 maart. In onze 656 postkantoren werd meer dan 170 ton giften ingezameld dankzij de vrijgevigheid van de Belgische bevolking. Al 9 vrachtwagens vervoerden deze levensmiddelen, hygiëneproducten en dekens naar Istanbul. Ptt As, het Turkse postbedrijf, nam alles bij aankomst over en verdeelde het onder de mensen die er het meest nood aan hadden. De komende dagen vertrekken nog eens 11 vrachtwagens naar Turkije.

Op 6 februari 2023 trof een verschrikkelijke aardbeving Turkije en Syrië. bpost liet zich niet onbetuigd bij dit drama en wilde de slachtoffers en hun families helpen. Het bedrijf zette snel zijn logistieke expertise en uitgebreide netwerk van postkantoren ​ in om voedsel, hygiëneproducten en dekens in te zamelen voor wie in Turkije alles had verloren*.

De 656 postkantoren in België werden ingezet als afgifteplaatsen voor donaties van Belgische burgers. In heel België werd 171 ton voedsel, hygiëneproducten en dekens ingezameld. 70% daarvan kwam van particulieren, maar 30% werd geschonken door bedrijven (Colruyt, Ecotone, Noé Nature...). Iedereen was geëngageerd en solidair.

Jos Donvil, CEO bpost Belgium  : "bpost heeft altijd aandacht gehad voor de samenleving als geheel. Wederzijdse hulp en solidariteit zijn sterke waarden die het bedrijf uitdraagt en wij kunnen trots zijn op onze logistieke kracht. Die hele maand waarin giften voor de slachtoffers van de aardbevingen werden ingezameld, toont eens te meer aan dat ook de Belgische bevolking deze waarden hoog in het vaandel draagt. Dit is ongelooflijk. Dank aan al die particulieren die belangeloos hulp boden, aan de bedrijven die massaal producten schonken en aan de medewerkers van bpost die deze actie mogelijk maakten. Wij zijn zeer dankbaar en ontroerd dat wij getuige mochten zijn van deze enorme vrijgevigheid. "
Hakan Gülten, directeur-generaal van Ptt As zegt hierover: "Al uw steun helpt ons enorm om sterker door deze moeilijke tijd te komen. Een Turks spreekwoord zegt: "Een vriend in nood is echt een vriend. Het feit dat u ons uit zo goed als het kon heeft gesteund, is vandaag een ware illustratie van dit gezegde. Hierbij wil ik jullie en de hele bpost-familie uit de grond van mijn hart bedanken voor de humanitaire hulp, de vriendschap en de solidariteit".

 

Enkele cijfers: ​ ​

  • 656 postkantoren verzamelden de goederen die de burgers kwamen afgeven
  • Er werd 171 ton basisbehoeften ingezameld, waaronder :
    • Meer dan 50 ton hygiëneproducten
    • Bijna 40 ton dekens
  • In het sorteercentrum Gent X werden 648 pallets gevormd en opgeslagen
  • In samenwerking met ADA Trans en Aras, experts in vervoer tussen België en Turkije, hebben al 9 vrachtwagens de producten naar Istanbul gebracht en zullen er de komende weken nog 11 volgen.
  • Duizenden Belgen, waaronder u, deden een gift of gaven de informatie door. Bedankt!

Het aantal ingezamelde postcontainers was het hoogst in de zones Gent, Thimister-Clermont (met Eupen en Welkenraedt), Luik en Antwerpen. De inwoners van de naburige gemeentes doneerden vele dozen met voedsel, verzorgingsproducten en dekens.

* Om evidente veiligheidsredenen was het niet mogelijk om donaties naar de Syrische slachtoffers te vervoeren. ​ Om hén te helpen stelde bpost donaties voor aan het ​ Consortium 1212.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Fanny Mindombe Woordvoerster, bpostgroup

 

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel